Product niet gevonden? 053 434 43 43


GESCHIEDENIS

Meer weten over de historie van Carel Lurvink? Hoe nu de vierde generatie het bedrijf runt, waarom er toiletpapier in de oorlog geruild werd, waarom Carel Lurvink als een van de eerste Twentse bedrijven 220 ultramoderne zonnepanelen op het dak heeft geïnstalleerd?

OPGERICHT IN 1893
In 1893 verhuizen de gebroeders Carel en Anton Josef Lurvink van Aalten naar Enschede om daar hun beroep van borstelmaker uit te oefenen. In Enschede en omgeving zijn grote textielfabrieken gevestigd die voor hun dagelijkse productie veel borstels, stoffers en bezems nodig hebben. Op een bovenverdieping aan de Deurningerstraat in Enschede gaan de broers van start. Met hun zelfgemaakte waren bezoeken de gebroeders Lurvink fabrieken en winkels in de omgeving. Met succes: al snel kunnen ze hun intrek nemen in een zelfgebouwde werkplaats aan de Boddenkampstraat in Enschede. Er is werk aan de winkel!

GENERATIE OP GENERATIE
In 1916 komt Herman in de zaak werken. Hij is de oudste zoon van Carel Lurvink. In 1927 krijgt ook de op een na jongste zoon, Antoon, toestemming om zich in het bedrijf te ontplooien. Antoon zorgt voor een frisse wind in het bedrijf. Omstreeks 1927 stopt Anton Jozef met zijn werkzaamheden in het bedrijf.


In de oorlogsjaren zijn de grondstoffen voor het vervaardigen van de producten nauwelijks te verkrijgen, dus zoekt men surrogaatproducten. Bij boeren worden paardenstaarten gekocht om de borstels en kwasten te vullen. Mede door de oorlog is de ruilhandel een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Zo wordt er toiletpapier geruild tegen dweilen van de textielfabrikanten. 
In 1960 scheiden zich de wegen van Herman en Antoon. Antoon blijft zaken doen in het pand aan de Boddenkampstraat. Ondertussen heeft zijn zoon, Harry Lurvink, in een West-Duitse fabriek het ambacht van borstelmaker geleerd. Als Antoon de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, krijgt Harry de leiding over Carel Lurvink B.V.


EINDE TEXTIELTIJDPERK

Tussen 1967 en 1977 sluiten bijna alle textielfabrieken in Enschede hun deuren. Dit betekent dat de bakens bij Carel Lurvink moeten worden verzet. Onder leiding van Harry Lurvink groeit het bedrijf uit tot een groothandel in schoonmaak-, schilders- en veiligheidsartikelen.


TRADITIES

Carel Lurvink is een echt familiebedrijf met tradities. Dat blijkt eens temeer als de vierde generatie zich rond 1990 aandient en de zonen van Harry Lurvink in dienst treden. Caspar en Julius zijn net als hun voorgangers zeer ambitieus. Er staat nieuwbouw op de planning. Maar er is ook een sterke wil om door te groeien naar een onderneming met regionale, nationale én internationale klanten.


HOFLEVERANCIER

In 1993 ontvangt Carel Lurvink het vorstelijke predicaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Deze bijzondere onderscheiding staat voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Voor de verdere professionalisering van de onderneming wordt grond aangekocht aan de Marssteden 40 in Enschede.

FORSE GROEI
In 2000 vestigt Carel Lurvink zich in het gloednieuwe bedrijfsgebouw. In 2007 trekt Harry Lurvink zich na 47 dienstjaren terug uit het bedrijf. Caspar en Julius zijn vanaf nu verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Het nieuwe pand biedt in alle opzichten de ruimte om te groeien. Het assortiment wordt breder en omvat inmiddels producten van allerlei topmerken. 
Het team van Carel Lurvink werkt vol enthousiasme en de onderneming blijft groeien. Het aanbod wordt steeds breder en er worden steeds meer private label-producten ontwikkeld. Veel producten worden (ook) internationaal geproduceerd. Het speciale Carel Lurvink Order Intake Systeem (CLOIS) maakt plaats voor de webshop. Deze verandering brengt een variëteit aan nieuwe klanten met zich mee.


DUURZAAM

In 2008 wordt het milieumanagementsysteem volgens ISO14001 gecertificeerd. De ontwikkelingen gaan snel. In 2011 wordt het servicecenter in het bedrijfsgebouw grondig verbouwd en worden 220 ultramoderne zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.


In het moderne leven spelen digitale media als internet een steeds prominentere rol. Carel Lurvink is nadrukkelijk meegegaan in deze ontwikkelingen. Vandaag de dag streeft Carel Lurvink naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Daarom wordt het aanbod duurzame producten en diensten vergroot.


De ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd staat tot uw beschikking. 

Onze expertise is uw voorsprong!

CHATMODULE


CARELLURVINK.NL HEEFT MEER DAN 80 MERKEN IN HET ASSORTIMENT.

    

     


Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede
053 - 4344343

Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum
035 - 6561402

J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten
0597 - 422600

Openingstijden (ma. t/m vr.) :
8:15 tot 17:15 uur
ROUTE »»

Wil je ons volgen?