Filters

Lockout tagout

46 producten

Waarom Lockout tagout?

In Europa moeten alle energiebronnen uitgeschakeld en geblokkeerd worden tijdens onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Dit wordt ook wel ”locked out” genoemd en is vastgelegd in meerdere wetgevingen doordat er waanzinnig veel arbeidsongevallen door krachtbronnen en machines gebeuren. Als de machianes niet “locked out” zijn kan een plotselinge energie-toevoer niet uitgesloten worden. De minimum voorschriften zijn vastgelegd in de Europese Richtlijn 89/655/EEG (Arbeidsmiddelen). Lockout tagout, of LOTO, is speciaal ontwikkeld zodat de veiligheid en de gezondheid van werknemers tijdens het gebruik van arbeidsmiddelen kunnen worden gewaarborgd. Het is een veiligheidsprocedure waarbij machines en andere krachtbronnen op de werkplaats volledig uitgeschakeld kunnen worden zodat de machines niet onverwachts ingeschakeld kunnen worden. Lockout Tagout heeft al veel ongelukken weten te voorkomen.
Voor het veilig en energieloos werken worden veiligheidshangsloten, vergrendelingen en veiligheidstags gebruikt om alle energiebronnen te isoleren, vergrendelen en te taggen. Het assortiment Lockout Tagout bij Carel Lurvink biedt uitsluitend producten van het toongevende merk Brady.

Wat heeft Lockout Tagout te bieden? 

- Veiligheid bij onderhoud of herstel aan machines.
- Beveiliging tegen persoonlijke fouten en die van anderen.
- Voorkomen van arbeidsongevallen.
- Voorkomen van schade aan machines.
- Anderen attenderen op potentieel gevaarlijke situaties.

Verschillende onderdelen Lockout Tagout

Veiligheidshangsloten hangsloten kunnen worden gebruikt voor het vergrendelen van energiebronnen. Veiligheidshangsloten worden bovendien aangeboden in verschillende kleuren waardoor het mogelijk is een kleurcoderingssysteem op te stellen. 

Vergrendelingen

Lockout Tagout vergrendelingen kunnen worden gebruikt voor het vergrendelen van energiebronnen tijdens onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden zodat de onderhouder geen gevaar loopt door plotselinge energie-toevoer. De vergrendeling moet geplaatst worden op het isolatiepunt van de energiebron en uiteraard vergrendeld worden met een veiligheidshangslot en getagd met een veiligheidstag. In ons assortiment vindt u verschillende typen vergrendelingen.

Lockout Stations

Voor het overzichtelijk opbergen van lockout tagout materialen zijn lockout stations de ideale oplossing.

Veiligheidstags

Een geïsoleerde vergrendelde energiebron moet altijd voorzien worden van een veiligheidstag waarop vermeld staat wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en wie ze uitvoert.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.