Filters

Vlamdovende afvalbakken

9 producten

Vlamdovende afvalbak ter voorkoming van brand in uw (bedrijfs)pand

Speciale vorm deksel en coating voorkomt dat afval spontaan in brand vliegt

Een vlamdovende afvalbak is een speciale afvalbak die is ontworpen om te voorkomen dat afval spontaan in brand vliegt en de brand over kan slaan naar andere objecten. De brandveilige afvalbak is uitgerust met een vlamdovende coating die de warmte afvoert en het ontstaan van vuur voorkomt. Als extra beveiliging kan de vuilnisbak voorzien worden van een deksel in de vorm van een trechter die de zuurstofaanvoer verminderd, waardoor het vuur nog sneller uitgaat.

Vuilniszakken in een vlamdovende afvalbak?

In een vlamdovende afvalbak moet u geen vuilniszakken gebruiken. Een vuilniszak in een vlamdovende afvalbak komt de brandveiligheid niet ten goede, omdat een vuilniszak de werking van de vlamdovende coating vermindert. Met een vuilniszak kan de warmte niet meer goed afgevoerd worden en krijgt u bij smeulend afval juist extra smeltend en stinkend plastic.

Hoe werkt een vlamdovende afvalbak?

Een vlamdovende afvalbak is gemaakt van een speciaal vlamdovend materiaal dat de warmte afvoert en het ontstaan van vuur voorkomt. Wanneer er een beginnend vuurtje ontstaat in de afvalbak, absorbeert het vlamdovende materiaal de warmte en voert het af, waardoor het vuur snel wordt gedoofd. Een speciaal ontworpen vlamdovende deksel in de vorm van een trechter levert extra brandveiligheid op. Als er ondanks de brandwerende coating toch rookontwikkeling optreedt en de rook naar boven komt, wordt de rook via de trechtervorm van de deksel weer de afvalbak ingedraaid, waardoor zuurstoftekort ontstaat in de afvalbak en het vuur definitief wordt gedoofd. Dit maakt vlamdovende afvalbakken een veilige oplossing voor bedrijven en instellingen die moeten voldoen aan brandveiligheidseisen.  

Kijk voor onze overige afvalbakken bij Algemene Afvalbakken of bij een van de andere soorten vuilnisbakken voor de juiste afvalbak in iedere situatie.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren