Carel Lurvink

EN 420 Carel Lurvink

EN 420:2003 - Algemene vereisten voor werkhandschoenen

Deze norm omvat de algemene vereisten voor werkhandschoenen waaraan deze moeten voldoen. De norm geeft de basis vereisten voor een handschoen aan, zoals markering, maatvoering, samenstelling, ergonomie en gebruikersinformatie.

Volgens de PBM-Richtlijn 89/686/EEG worden PBM’s, waaronder dus ook handschoenen, opgedeeld in drie categorieën volgens de risico’s waartegen ze moeten beschermen.

Categorie 1
Handschoenen van eenvoudig ontwerp - uitsluitend voor minimale risico’s. Werkhandschoenen die vallen onder categorie 1 bieden slechts bescherming tegen minimale risico’s. De gebruiker moet zelf eenvoudig kunnen vaststellen welke graad van bescherming de handschoen biedt.

Categorie 2
Handschoenen van gemiddeld ontwerp - voor middelzware risico’s.  Werkhandschoenen die vallen onder categorie 2 zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen middelzware risico’s, bijvoorbeeld handschoenen voor algemene werkzaamheden met een goede perforatie-, snij of schuurweerstand. Een erkende keuringsorganisatie moet deze werkhandschoenen testen en certificeren.

Categorie 3
Handschoenen van complex ontwerp - voor onomkeerbare of dodelijke risico’s. Werkhandschoenen die vallen onder categorie 3 zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen de zwaarste risico’s, zoals bijvoorbeeld werken met chemicaliën, hitte of elektriciteit. Ook hier moet een erkende keuringsorganisatie de werkhandschoenen testen en certificeren. Carel Lurvink moet op zijn beurt dit type handschoenen aan een EG-type-onderzoek onderwerpen en tevens de kwaliteit van het eindproduct zeker te stellen. Naast de CE-Markering staat het nummer van de keuringsorganisatie die deze controle uitvoert.

Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Contact
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur