Carel Lurvink

Öko-Tex standard 100 tegen schadelijke stoffen

Oeko-Tex (Ökotex) is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko (Öko) staat voor Eco, en Tex slaat op textiel. Middels het keurmerk wordt aangegeven dat het kledingstuk geen schadelijke stoffen bevat. Oeko-Tex stelt consumenten en bedrijven in staat om verantwoorde beslissingen te nemen die onze planeet beschermen voor toekomstige generaties. Het test- en certificeringsproces waarop hun normen zijn gebasseerd, garanderen maximale consumentenveiligheid.

Het Oeko-Tex Standard 100 verzekerd u dat elk onderdeel van dat artikel is getest op schadelijke stoffen en dat het artikel daarom onschadelijk is voor de menselijke gezondheid. De test wordt uitgevoerd door de onafhankelijke instituten die Oeko-Tex aansteld. Bij deze tests wordt rekening gehouden met een tal van gereguleerde en niet-gereguleerde stoffen, die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid. In veel gevallen gaan de grenswaarden voor de Standard 100 verder dan de nationale en internationale eisen. Hun criteriacatalogus wordt minimaal een maal per jaar geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe wetenschappelijke kennis of wettelijke eisen.

Het merk draagt tegenwoordig meerdere standaarden. Zo dragen ze Made in Green, Standard 100, Leather Standard, STeP, Detox to Zero en het ECO PASSPORT.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur