Brood en banket

Favoriet van onze klanten

Voordelen voor de voedingsindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Brood- en banketbakkerij 

Het belang van een grondige reiniging en borging van de hygiëne binnen de (industriële) brood- en banketbakkerij is van uiterst belang. Kruisbesmettingen van allergene stoffen, besmettingen van eindproducten met listeria, maar ook microbiologische criteria zijn veel voorkomende risico’s en uitdagingen binnen de (industriële) brood- en banketbakkerij. Bedrijven binnen deze sector zijn immers ook wettelijk verplicht om te voldoen aan de hygiëne normen voortkomend uit de hygiënecode. Bovendien is een hygiënische omgeving belangrijk voor het welzijn van uw personeel, de klanten en kwaliteit van het (eind)product. Wij helpen hier graag bij, door u te voorzien van toegespitste oplossingen en adviezen om de hygiëne, veiligheid en productiviteit binnen uw omgeving te verbeteren. Met behulp van een veelzijdig productassortiment en specifieke branche- en vakkennis kunnen wij u ontzorgen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid binnen de brood- en banketbakkerij industrie. 

Wet- en regelgeving van hygiëne binnen brood- en bankbakkerijen

De Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit om te zien of u werkt volgens de laatste eisen met betrekking tot de voedselveiligheid. Microbiologische criteria en hygiënecodes voor de brood- en banketbakkerij spelen hierin een grote rol en stellen diverse basisregels voor de waarborging van de voedselveiligheid. Indien u ook zaken doet in het buitenland of met de Nederlandse Retail, dan dient u zich aan de strenge eisen te houden voortkomend uit de internationale standaarden zoals de BRC, IFS, ISO 22000 en/of FSSC 2000. Daarnaast moet de HACCP-richtlijn worden gevolgd om besmettingsrisico’s in kaart te brengen en een hygiënisch proces te bewerkstelligen binnen omgevingen waarin er met voedsel gewerkt wordt. Belangrijke punten voor de hygiëne binnen de brood- en banketbakkerijen bestaan uit het grondig reinigen en ontsmetten van apparaten of machines die in contact komen met bederfelijke producten en het voorkomen van kruisbesmettingen met allergene stoffen. Deze zaken zijn niet alleen vanuit hygiënisch en regelgevend oogpunt van belang, maar ook vanuit het oogpunt van het welzijn van uw medewerkers. Meelstof is een voorbeeld van een zogeheten allergene stof en langdurige blootstelling hieraan kan tot allergische reacties en gezondheidsrisico’s leiden. Wij voorzien u graag van meer informatie en toegespitste adviezen over de geldende eisen met betrekking tot voedselveiligheidssystemen voor het waarborgen van de voedselveiligheid. 

Uitdagingen rondom reiniging en waarborging hygiëne

De bakker- en banketbakkerij staat bekend als een droge omgeving, doordat in het productieproces zo min mogelijk vocht toegepast mag worden. Hierdoor kan het bewerkstelligen van een optimaal reinigingsresultaat een grote uitdraging zijn. Organische en hardnekkige vervuiling in de vorm van oliën en vetten kunnen besmettingsrisico vormen voor listeriabesmetting. Daarnaast ligt het gevaar van kruisbesmetting altijd op de loer door oorzaken zoals verplaatsing van goederen of mensen van vuile naar schone omgevingen en door het samenkomen van verhitte en onverhitte producten. Hardnekkige vervuiling en risico’s op micro-organismen (schimmels) kunnen eenvoudig ontstaan binnen deze omgevingen, waardoor het belang van specialistische en grondige schoonmaak uiterst groot is. Het is belangrijk om gepaste reinigingsmethodes en bijbehorende producten in te zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld met enzymatische reinigingsoplossingen een extreme mate van dieptereiniging op een natuurlijke wijze bewerkstelligen. Carel Lurvink ondersteunt u graag met behulp van de juiste producten, kennis en reinigingsmethodes om een schone werkomgeving te creëren. 

Onze totaaloplossing voor brood- en banketbakkerijen 

Het gezegde “komt voor de bakker” is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt namelijk veel bij kijken om op een effectieve wijze te reinigen en de hygiëne binnen de brood- en banketbakkerijen te borgen. Carel Lurvink ondersteunt u graag bij het borgen van de voedselveiligheid en het welzijn van uw medewerkers, door u te voorzien van hygiëne oplossingen op maat. Met behulp van een totaal assortiment en specifieke branche kennis, kunnen wij toegespitste oplossingen bieden, die rekening houden met de gevoeligheid en risico’s binnen uw omgeving. Met onze totaaloplossingen voor (industriële) brood- en banketbakkerijen bieden wij u:

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur