Zuivel en babyvoeding

Favoriet van onze klanten

Voordelen voor de voedingsindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Zuivelindustrie 

De zuivelindustrie is binnen Nederland ruim vertegenwoordigd. Zo is zuivel een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen, waardoor de kwaliteit en de betrouwbaarheid van dit product essentieel is. Voordat zuivelproducten in de winkel komen te liggen, gaat er een uitgebreid en complex proces aan vooraf. Om een kwalitatief en betrouwbaar eindproduct in de winkel aan te leveren voor de consument is het van belang dat het gehele proces hygiënisch en veilig verloopt. De aanwezigheid van schadelijke bacteriën en micro-organismen kunnen leiden tot besmettingsrisico’s die verder reiken dan alleen de vermindering van de kwaliteit van het zuivelproduct. Een besmettingsuitbraak heeft grote gevolgen voor iedereen binnen de zuivelketen en kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hierdoor is er sprake van strenge wetgeving rondom de reiniging, hygiëne en voedselveiligheid van zuivelproducten. Wij helpen u graag bij het realiseren van een optimale hygiëne, voedselveiligheid en een goede kwaliteitsborging van uw zuivelproduct. 

Hygiëne risico’s in de zuivelindustrie

Het productieproces binnen de zuivelindustrie wordt gekenmerkt als een kritisch proces, waarin het belang van voedselveiligheid, houdbaarheid en het voorkomen van besmettingsrisico’s van o.a. salmonella en listeria centraal staat. Hierdoor moeten processen binnen deze industrie systematisch en betrouwbaar ingericht worden en moeten ze voldoen aan strikte voorschriften rondom kwaliteitsborging van voedselveiligheid. Productiebedrijven binnen deze sector worden dan ook gecontroleerd op HACCP analyses, hygiënecodes en overkoepelende kwaliteitssystemen en –certificaten. Internationale kwaliteitsstandaarden zoals de BRC, IFS, ISO 22000 en/of FSSC 2000 stellen daarnaast op het gebied van hygiëne extra eisen ten opzichten van de HAACP standaard. Belangrijke aandachtspunten bestaan uit de reiniging en ontsmetting van apparaten en machines die gebruikt worden in het productieproces. Hardnekkig vuil en vuilresten in de veel gebruikte filtratieprocessen zoals membraanfiltratie verhogen de kans op verstopping. Bovendien is er een verhoogde kans op het ontstaan van bacteriën en micro-organismen. Daarnaast is zuivel een dierlijk product en daarmee een mogelijke drager van bacteriën. Hierdoor is zuivel ook bevattelijk voor bacteriën uit de directe (productie)omgeving, waardoor een schone omgeving en persoonlijke hygiëne essentieel is. Hygiëne protocollen, beschermende kleding en hygiënesluizen zijn van toegevoegde waarde voor het borgen van de persoonlijke hygiëne en veiligheid.

Uitdagingen tot schoon en veilig werken binnen de zuivelindustrie

Zuivelproducten zijn bijzonder vatbaar voor besmettingen, waardoor de dagelijkse reiniging en desinfectie vaste onderdelen zijn van het productieproces van zuivel. Het efficiënt en effectief inrichten, borgen en uitvoeren van dit proces vormt echter de grootste uitdaging. Zuivelproducten worden vaak op verschillende manieren geproduceerd en verwerkt tot diverse eindproducten, waardoor productieprocessen continue veranderen. Dit betekent dat reinigings- en desinfectieprogramma specifiek afgesteld moeten worden op uw  proces en bijbehorende  handelingen. Daarnaast zijn de omstandigheden binnen de zuivelindustrie zoals tempratuur, machines en filterprocessen gunstige factoren voor het ontstaan van vuilresten, die kunnen leiden tot bacterie- en schimmelvorming. Hierdoor is een juiste en grondige reiniging en desinfectie essentieel om de oppervlakte, machines en hulpmiddelen vrij te houden van bacteriën en micro-organismen. Een goede vorm van diepte reiniging voor apparatuur of vervuiling in leidingen kan gerealiseerd worden met behulp van enzymatische reiniging. Een zorgvuldige reiniging van oppervlaktes en machines is niet alleen vanuit hygiënisch- en veiligheidsoogpunt van belang, maar is ook belangrijk vanuit het oogpunt van het borgen van de productiviteit en het minimaliseren van onderhoudskosten.

Advies op maat voor de zuivelindustrie

Carel Lurvink ondersteunt u graag bij het realiseren van een hygiënisch en voedselveilig proces binnen de zuivelindustrie. Hierdoor kunt erop vertrouwen dat zuivelproducten op een hygiënische en efficiënte wijze door de zuivelketen heen stromen. Wij onderscheiden ons graag door u een hoogwaardige service en toegespitste adviezen te bieden aansluitend op uw specifieke omstandigheden en risico’s. Dit doen wij doormiddel van onze specialistische kennis en ons totaal assortiment, bestaande uit essentiële producten voor de reiniging en hygiëne binnen zuivelindustrie zoals: 

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur