Kiyoh Logo 8,9
Carel Lurvink

Voedingsindustrie

Voedselveiligheid heeft prioriteit nummer 1 binnen de voedingsindustrie. Niet voor niets gelden er strikte richtlijnen en kwaliteitssystemen als HACCP, BRC en FSSC 22000. Logisch, er zijn veel contactmomenten mogelijk tussen het voedsel en de medewerkers, de machines en andere middelen. Hygiëne is in de foodsector daarom niet alleen belangrijk tijdens het productieproces, ook de persoonlijke hygiëne van de werknemers is van groot belang. 

Hygiëne artikelen voor de voedingsindustrie

U kunt bij Carel Lurvink terecht voor advies en inkoop van een compleet assortiment artikelen om hygiënisch, bacterievrij en volgens verschillende richtlijnen te produceren. Zo leveren we veel disposable kleding binnen de foodindustrie, van disposable broeken, overalls, schorten en bezoekersjassen tot wegwerp mouwovertrekken, haarnetjes, baardmaskers, schoenovertrekken en werkhandschoenen

Reinigen en desinfecteren

Een andere belangrijke stap bij het waarborgen van de hygiëne in de foodsector is het reinigen en desinfecteren van oppervlakten en materialen. Wij kunnen u adviseren over welke middelen u nodig heeft, van handdesinfectiemiddelen en ovenreinigers tot krachtige ontvetters en schrobzuigmachines. In ons online bestelsysteem ‘Mijn Carel Lurvink’ kan vastgelegd worden welke producten besteld kunnen worden. Zo weet u zeker dat alleen die schoonmaakmiddelen worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Voorkom kruisbesmetting door kleurcodering

Om kruisbesmetting of methodefouten te voorkomen wordt in voedingsindustrie vaak gebruikgemaakt van kleurcodering. Zo hebben onze schoonmaakmiddelen en artikelen een eigen kleur, bijvoorbeeld rood voor sanitair en blauw voor het interieur. Maar leveren we ook veel materialen als bezems, borstels, schrapers en messen in verschillende kleuren, waarmee u elke ruimte of productielijn een eigen kleur kunt voorschrijven. 

Voedselveiligheid met detecteerbare artikelen

Onze detecteerbare artikelen worden veel gebruikt in de voedingsindustrie. Doordat deze producten, of delen hiervan, door metaaldetectiesystemen opgespoord kunnen worden, wordt voorkomen dat deze in het voedsel terechtkomen. De standaard kleur van detecteerbare producten is blauw, een kleur die doorgaans niet in voedingsmiddelen voorkomt waardoor ongewenste materialen ook visueel eenvoudig detecteerbaar zijn. Uiteraard voldoen deze producten aan de Europese en internationale regels voor voedselveiligheid. 

Daarnaast bieden we producten voor het vaststellen van micro-organismen, oplossingen voor monstername en hulp bij hygiëne testen. 

Persoonlijk advies

Meer weten? Bel naar 053 - 434 43 43 voor een persoonlijk advies, of maak een afspraak met een van onze collega’s. Zij komen graag langs om een hygiëneronde te lopen om zo een goed beeld te krijgen van uw werkzaamheden. Zo kunnen we het juiste advies geven over de te gebruiken artikelen. 

Try-out box

Onze producten uitproberen? Vraag onze CaluGuard try-out box aan met persoonlijke beschermingsmiddelen en detecteerbare artikelen. Of de try-out box met onze CaluClean schoonmaakartikelen.
 

Favorieten van onze klanten

Voordelen voor de voedingsindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Advies op maat voor de voedingsindustrie

Wij leveren niet alleen de artikelen, maar kunnen u ook adviseren over de te gebruiken middelen en materialen. Daarnaast bieden we trainingen aan, kunnen we voor werkplannen en duidelijke handleidingen zorgen en ontvangt u bij bestellingen automatisch de product- en veiligheidsbladen.

Vragen over onze service?

Neem contact op met onze product specialist Ninjo Koenders

Ninjo Koenders

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Lees onze laatste blog artikelen

Populaire merken in de voedingsindustrie

We bieden een breed assortiment producten aan bedrijven in de voedingsindustrie, van schoonmaakartikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en borstelwerk tot detecteerbare artikelen en desinfectiemiddelen. U kunt bij ons kiezen uit bekende merken als Vikan, Diversey en Deb Stoko, maar ook onze eigen merken CaluClean, CaluGuard en Supergloves zijn zeer populair.  

We geven graag vrijblijvend advies. We zijn op de hoogte van wet en regelgeving in de voedingsindustrie en weten welke richtlijnen worden gehanteerd bij audits door bijvoorbeeld BRC, IFS, FSSC 22000 en retail organisaties zoals Tesco. 

 
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd
Kiyoh Logo 8,9

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur