BRC Food 8: Overige veranderingen

BRC Food 8: Overige veranderingen

Vorige week vertelden we meer over terreurdreigingen in de voedselindustrie, welke interne en externe risico’s u mogelijk loopt en welke maatregelen u kunt treffen. In deze laatste blog behandelen we de overige veranderingen die nog niet eerder aan bod zijn gekomen.

Interne audit en kwaliteitsmanagement

Naast standaard hygiëneronden en fabrieksinspecties verplicht BRC Food 8 u minimaal vier interne audits per jaar uit te voeren. Doel daarvan is dat u continu inzicht houdt en de juiste input heeft voor een goed kwaliteitsmanagementsysteem dat is gericht op voedselveiligheid. In de rapportage van uw interne audits moet duidelijk staan op welke delen van uw HACCP-plan het onderzoek is gericht en welke verbeterpunten u eruit heeft gehaald.

Onderzoek van monsters

Ook voor het nemen van monsters stelt BRC Food 8 eisen. Zo moet het onderzoek dat u op monsters uitvoert in sommige gevallen worden beoordeeld. Dat is het geval bij ingrijpende wijzigingen en incidenten, zoals een productiewijziging, als er besmette producten zijn gevonden of als er lange tijd geen positieve uitslagen uit uw omgevingsonderzoek komen.

Overige veranderingen

In BRC Food 8 zijn ten opzichte van BRC Food 7 ook verschillende detailwijzigingen en -aanvullingen doorgevoerd. Dit zijn de opvallendste:

  • Vogelnesten op laad- en loslocaties moeten worden verwijderd of in het oog worden gehouden om besmetting te voorkomen.
  • Pennen die in productieruimtes worden gebruikt, mogen geen losse onderdelen hebben (zoals een dop).
  • Als u een loopbrug boven uw productiefaciliteiten heeft, moet deze goed gereinigd kunnen worden om besmetting te voorkomen. 
  • Als er een bereidingswijze op de verpakking van uw product staat, moet deze gevalideerd zijn om te garanderen dat het product ook na bereiding veilig is.

​Meer weten?

Heeft u vragen? Download onze BRC Food 8 whitepaper voor een compleet overzicht van alle wijzigingen en wat u kunt doen om eraan te voldoen of vraag het onze specialisten via 053 - 434 43 43 of info@carellurvink.nl.  


Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur