Kiyoh Logo 8,9
Carel Lurvink
CaluGuard detecteerbare pen: geschikt voor food en pharmacy

CaluGuard detecteerbare pen: geschikt voor food en pharmacy

Draag bij aan voedselveiligheid

Alle hedendaagse digitale gadgets ten spijt, de traditionele balpen is nog (lang) niet van de werkvloer weg te denken. Maar er is ook geen hulpmiddel dat zo vaak zoek raakt of waarvan ‘ineens’ een onderdeel kwijt is.

“En zo’n veertje of drukknopje vind je natuurlijk liever niet in een pot pindakaas terug”, stelt Jan Hoekstra, senior sector specialist Food Industry & Pharmacy bij Carel Lurvink. Waar werken zonder schrijfgerei geen optie is, biedt de CaluGuard detecteerbare pen uitkomst. 

Risico's uitsluiten

Jan Hoekstra“Voedsel mag uiteraard geen productvreemde elementen bevatten”, legt Jan Hoekstra uit. “Keuringsinstanties zien daar, terecht, streng op toe. Producenten willen dus elk risico uitsluiten. Daarom leveren we een breed scala aan detecteerbare producten, waarvan de pen misschien wel de populairste is. Hij voldoet aan alle eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenindustrie. Dat geldt trouwens voor ons hele detecteerbare assortiment, dat varieert van spatels tot brilkoorden.” 

De pen is gemaakt van kunststof dat is voorzien van minuscule metalen deeltjes, die ervoor zorgen dat hij metaaldetecteerbaar is. Jan: “De standaard kleur van de pen is blauw, zodat hij visueel ook goed is waar te nemen in het productieproces. Er is behalve smurfenijs namelijk geen enkel voedingsmiddel dat blauw als kleur heeft.” Behalve in blauw is de pen verkrijgbaar in rood, geel en groen. “Hij is dus prima in te passen in een kleurcoderingssysteem.” 

Download Carel 2020

Gratis proefexemplaar

De pen heeft een intrekbare punt en een clip, maar bevat een minimum aan losse deeltjes. Jan Hoekstra: “Hij is uit een stuk vervaardigd en heeft bijvoorbeeld geen veertje zoals een balpen die heeft. En net zoals een gewone balpen heeft de detecteerbare pen een lange levensduur. Wie ‘m eens wil uitproberen, krijgt van ons kosteloos een proefexemplaar.” 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd
Kiyoh Logo 8,9

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur