Gegarandeerde hygiëne met disposable doeken en moppen

Gegarandeerde hygiëne met disposable doeken en moppen

Traditionele schoonmaakmethoden worden steeds vaker vervangen door nieuwe, efficiëntere technieken en materialen. Zo is het inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat de disposable microvezeldoek zijn intrede heeft gedaan schoonmaakland. De doek heeft zowel voor- als tegenstanders, maar over 1 ding zijn ze het allemaal eens; de gegarandeerde hygiëne staat buiten kijf.

Voorkom kruisbesmetting en methodefouten met een disposable microvezeldoek

In de zorg waar hygiënestandaarden hoog zijn en reiniging aan specifieke richtlijnen moet voldoen, wordt al veel gebruikgemaakt van disposable doeken en moppen. Deze worden naast de dagelijkse schoonmaak, ingezet bij uitbraken van diverse virussen. Door voor elke handeling of een andere ruimte een nieuwe doek of mop te gebruiken voorkomt u kruisbesmettingen en zijn methodefouten uitgesloten.

Alle ervaringen binnen de zorg zijn meegenomen bij het doorontwikkelen van deze producten, waardoor de disposable doeken en moppen in korte tijd zeer hoogwaardige en hygiëne schoonmaakmaterialen zijn geworden. Ook in het kader van vuilverwijdering doen disposable moppen en doeken kwalitatief niet meer onder voor wasbare varianten.

Is een disposable doek duurder dan de uitwasbare variant?

Tegenstanders zeggen van wel. Natuurlijk, in aanschaf zijn ze veel goedkoper. Maar als naar de totale levensduur wordt gekeken, dan stellen zij dat disposable duurder is. Toch blijkt uit onderzoeken dat het gebruiken van een traditionele doek een duurder is dan de wegwerpvariant.

Waar zit dit verschil dan in? Ten eerste hoeft er geen logistiek wasproces te worden opgezet. Men hoeft de doeken en moppen niet in te zamelen, te transporteren, te wassen en te drogen en weer terug te brengen. Uit berekeningen blijkt dat dit per doek of mop gemiddeld € 0.60 tot € 1.00,- per wasbeurt kost. Daarnaast gaan doeken in de praktijk vaak minder lang mee dan beloofd, omdat ze bijvoorbeeld niet op de juiste manier gewassen worden. En als laatste blijkt helaas dat er zeer veel doeken en moppen 'verdwijnen', soms wel duizenden per organisatie per jaar. 

En ondanks dat het steeds weggooien van disposable doeken meer afval betekent, ligt de werkelijkheid op het gebied van milieuonvriendelijkheid ook een stuk genuanceerder. Denk maar eens aan de nadelige effecten van het logistieke proces en het wassen van doeken en moppen.

Is disposable cleaning iets voor uw organisatie? Volg een van onze workshops

We merken dat klanten die onze disposable moppen en doeken uitproberen, overtuigd zijn van de voordelen van disposable cleaning. Op 11 december in Hilversum en 24 januari in Enschede organiseren we daarom een workshop waarin we ingaan op de voordelen van het gebruik van disposable moppen en doeken, uw vragen beantwoorden en klantcases behandelen. Uiteraard kunt u na afloop zelf proberen of disposable cleaning wat voor u is. Inschrijven kan via onderstaande button en is geheel gratis.

Meer over de voordelen van disposable doeken en moppen leest u in onze volgende blog.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

Servicecenter Winschoten
J.A. Koningstraat 19
9672 AC Winschoten

0597 - 4226001


Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur