Carel Lurvink
Mensink Schoonmaak: Online bestellen doorslaggevend

Mensink Schoonmaak: Online bestellen doorslaggevend

Belangrijke bijdrage aan efficiënte werkwijze’

Het online bestelsysteem gaf voor Mensink Schoonmaak B.V. uit Rijssen de doorslag om te kiezen voor Carel Lurvink. “Het systeem is gebruiksvriendelijk en bespaart ons veel tijd. Onze schoonmakers beschikken altijd over voldoende middelen en materialen en kunnen zich volledig focussen op hun werk.”

Schoonmaakbedrijf Mensink Schoonmaak kent een rijke historie. Mensink senior startte het bedrijf in 1962 en richtte zich in de beginjaren met name op glasbewassing voor de particuliere markt. “Toen ik hier in 1992 begon hadden we vier man personeel, nu zijn dat er honderd”, vertelt bedrijfsleider Geert Baan. “Dat zijn voor het merendeel parttimers, zoals in onze branche gebruikelijk is. Onze groei is gestaag maar solide verlopen, vooral dankzij mond-tot-mondreclame. De basis van ons bedrijf wordt gevormd door een trouwe groep vaste opdrachtgevers.” 

Gebruiksgemak 

Mensink Schoonmaak maakte zo’n twee jaar geleden de overstap naar Carel Lurvink. “Maar we kenden ze natuurlijk al langer”, vertelt Geert Baan. “In het verleden hebben we al diverse keren met ze om tafel gezeten. Maar omdat we tevreden waren over onze toenmalige leverancier was een overstap niet aan de orde. Ja, de mogelijkheid om online te kunnen bestellen was voor ons de belangrijkste reden. En wat zeker meespeelde was dat ze lieten merken dat ze ons heel graag als klant wilden. Ze deden echt hun best voor ons.” 

Download Carel Facility

Projectleider Jannie ter Harmsel: “Voor ons is het online bestelportal echt een uitkomst. Het bespaart veel tijd en draagt bij aan onze efficiency. Het gebruiksgemak is optimaal. Zo wordt de bestelhistorie heel overzichtelijk weergegeven. Herhaalbestellingen hoef je alleen maar aan te klikken en niet opnieuw in te voeren. Ook heel handig is dat het systeem bij elke bestelling aanvullende opties geeft. Bestel je bijvoorbeeld een mop, dan krijg je meteen in beeld welke steel daarbij hoort. Komen we er online niet uit of hebben we een specifieke vraag, dan volstaat een telefoontje. Voor een spoedbestelling geldt hetzelfde. Die korte lijnen zijn voor ons erg belangrijk.” 

Kennispartner

Carel Lurvink rijdt wekelijks een ‘rondje Mensink’. Geert Baan: “Een deel wordt op onze vestiging geleverd, dat distribueren we zelf. Maar heel veel gaat rechtstreeks naar onze schoonmaaklocaties. Schoonmakers kunnen dus altijd verder en hoeven niet te wachten op hun spullen want die staan al voor ze klaar.” Behalve voor efficiency koos Mensink Schoonmaak met Carel Lurvink bewust voor een kennispartner. Jannie ter Harmsel: “De workshops over bijvoorbeeld disposable cleaning bieden echt toegevoegde waarde. En de broodjes bij de lunch zijn heerlijk.” 
 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur