Product niet gevonden? 053 434 43 43

KIES JE DE JUISTE VEILIGHEIDSSCHOEN

Veiligheidsschoenen zijn essentieel bij het voorkomen van bedrijfsongevallen door bijvoorbeeld vallende voorwerpen, scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen. Goed passende veiligheidsschoenen zorgen voor optimale bescherming en behoren tot de standaard uitrusting van werknemers. Het opmeten van de voeten in combinatie met het passen voorkomt veel klachten achteraf en vergroot de acceptatiegraad bij de dragers. Wist je dat goed passend schoeisel bijdraagt aan de terugdringing van het ziekteverzuim?

RUIM AANBOD AAN VEILIGHEIDSSCHOENEN
Er is een ruime keuze aan verschillende soorten veiligheidsschoenen; hoge-en lage schoenen, laarzen, klompen en instappers. Het type schoen is vast te stellen aan de hand van de te verrichten werkzaamheden en de risico’s die hieraan verbonden zijn. De veiligheidsnorm speelt een belangrijke rol. Ook de bewegingen die een medewerker maakt en de werkomgeving bepalen de keuze voor een werkschoen.Lage veiligheidsschoenen worden bijvoorbeeld gedragen door werknemers die veel moeten knielen tijdens hun werk, ze geven meer bewegingsvrijheid t.o.v. hoge veiligheidsschoenen. 

Hoge veiligheidsschoenen worden gedragen bij werkzaamheden waarbij de enkels en achillespezen beschermd moeten worden, zoals in de bouw of in de logistieke sector waarbij in de hoogte wordt gewerkt. Kunststof (rubberen) veiligheidslaarzen worden meestal gebruikt bij extreem natte of vochtige werkomstandigheden. Ook bij werkzaamheden met chemicaliën wordt vaak gebruikt gemaakt van kunststof (rubberen) veiligheidslaarzen. Welke schoen je uiteindelijk kiest, ligt ook aan jouw persoonlijke voorkeur.


WERKSCHOENEN & PBM’S

De werkgever kan je verplichten om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Veiligheidsschoenen kunnen daar ook bij horen. Dit zijn de verschillende veiligheidsnormeringen voor schoenen:

  • - S1 Antistatisch, neemt energie op in de hiel. – (o.a. geschikt voor droge werkomstandigheden)
  • - S2 Als S1 met verhoogde waterdichtheid/resistentie. – (o.a. geschikt voor in de keuken)
  • - S3 Als S2 met een verharde tussenzool en antislipprofiel. – (o.a. geschikt voor de bouw)
  • - S4 Als S1 maar dan van kunststoffen en dus 100% waterdicht. – (o.a. zeer geschikt voor natte werkomstandigheden)
  • - S5 Als S4 met verharde tussenzool en antislipprofiel. – (laars o.a. geschikt voor de bouw)
  •  

ONDERHOUD & GEBRUIK

Als je je werkschoen gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn, hebben ze een langere levensduur. Gebruik je een inlegzool? Kijk dan of je een standaard meegeleverd zooltje eruit kunt halen, want inlegzolen kun je ook dragen in diverse veiligheidsschoenen. Als je schoenen nat zijn geworden, vul deze dan met oude kranten, vaak wordt er dan voldoende vocht uit je schoenen gehaald. Heb je erg transpirerende voeten? Vervang dan de inlegzool regelmatig. Zo voorkom je slijtage van de binnenzool. Goede sokken zijn ook een must, omdat deze zorgen voor optimaal comfort in alle omstandigheden.

 

WIE DE SCHOEN PAST
De schoen moet goed aansluiten rond de voet, voor stevigheid en stabiliteit. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak op de verkeerde maat schoenen lopen; de meesten lopen op te grote schoenen. Hierdoor ontstaat wrijving in de schoen waardoor men last krijgen van zweetvoeten en een branderig gevoel. En dat niet alleen; te grote schoenen bieden te weinig steun, dit kan leiden tot enkel-knie-en rugklachten.


SERVICE CAREL LURVINK

Bij Carel Lurvink meten deskundige medewerkers met professionele apparatuur jouw voeten op. Daarnaast krijg je advies op maat: want waarvoor heb jij veiligheidsschoenen nodig? Je kunt zonder afspraak langskomen in een van onze servicecentra in Enschede en Hilversum. Carel Lurvink verzorgt ook regelmatig passessies op locatie, zodat het medewerkers weinig tijd kost om de juiste veiligheidsschoenen aan te meten. Bel direct voor een afspraak  053 434 43 43, je kunt ook een aanvraag via de chat.


    


CARELLURVINK.NL HEEFT MEER DAN 80 MERKEN IN HET ASSORTIMENT.

    

     


Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

Openingstijden (ma. t/m vr.) :
8:15 tot 17:15 uur

ROUTE »»

Wil je ons volgen?