Carel Lurvink

Contact Informatie

Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Contact

Medewerkers Carel Lurvink lopen mee met bedrijvenloop tijdens de Singelloop 2011 in Enschede

 

Carel Lurvink helpt mee!

Jörgen, Chris, Iris, Marcel, Jos, Herman en Jeroen lopen mee met de bedrijvenloop.  

Goede doel – Stichting Down Syndroom Kern Twente

Dit jaar is de Stichting Down Syndroom Kern Twente het goede doel van de CeeCee bedrijvenloop 2011. Met behulp van een budget hopen we kinderen met Downsyndroom en hun ouders enkele mooie activiteiten te laten organiseren.

Stichting Down Syndroom Kern Twente

Jaarlijks worden er in Nederland ca. 275 baby’s met Downsyndroom geboren, een afwijking in de chromosomen. De helft van hen wordt geboren met een hartafwijking, en/of andere chronische gezondheidsproblemen. Kinderen met Downsyndroom ontwikkelen zich trager dan andere kinderen, zowel lichamelijk als verstandelijk. Er is echter een grote variatie in wat ze kunnen bereiken. Niet alleen hun aanleg, maar vooral ook de mogelijkheden die hen geboden worden in hun omgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

SDS Kern Twente vormt een onderdeel van de landelijke Stichting Down Syndroom. Als er een kind met het Downsyndroom wordt geboren komen ouders in een ‘andere wereld’ terecht. Een wereld van vragen: Wat kan mijn kind allemaal leren? Wat kan ik verwachten? Het doel van de regionale Kern is om ouders te kunnen steunen en informeren over de vele onderwerpen die niet vanzelfsprekend zijn als u een kind met Down Syndroom heeft – denk hier aan verschillende soorten onderwijs, opvoeding, gezondheid en dieet, ook seksuele voorlichting aan jongeren met het Down Syndroom.

Ouders hebben ook veel behoefte aan contact met lotgenoten, niet alleen door informatie, bijeenkomsten en lezingen maar ook via activiteiten en evenementen voor de hele familie.

SDS Kern Twente wordt gerund door vrijwilligers en is geheel afhankelijk van sponsoring. De kern krijgt geen subsidie van het landelijke Stichting Down Syndroom. De kern lag tot vorig jaar een aantal jaren stil door gebrek aan vrijwilligers. Sinds mei 2010 hebben Nicki (kerncoordinator) en Richard Knox, Chantal en Roelof Wobben en Linda en Jeroen de Boer samen de kern weer opgestart.

Sinds de herstart is er begonnen met sponsorwerving en opbouw van de contacten met de kernleden, zo’n 90 families in de regio. Omdat wij met 0 zijn begonnen, hebben we de “Vrienden van SDS Kern Twente” in het leven geroepen.

SDS Kern Twente gaat activiteiten aanbieden die op een leuke manier de ouders en kinderen in contact met elkaar brengen. De Singelloop Enschede gaat hen helpen om met behulp van additioneel budget de activiteiten een groot succes te laten zijn.

Meer informatie? Klik hier!
Uitslagen bedrijvenloop 2011. Klik hier

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur