Filter

Menu

Uitgelicht

Merk

Kleur

Maat

Materiaal


Eigenschap

MVO keur

Categorie

Vikan afwasborstels

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
Meest verkocht
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Vikan afwasborstels

Het vinden van de juiste afwasborstel lijkt eenvoudig, maar is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfshygiëne. Een afwasborstel komt in contact met veel bacteriën en voedselresten op servies, bestek en glaswerk. Door de vele contactmomenten kan een afwasborstel een grote oorzaak van kruisbesmetting zijn in uw keuken. Een goede Vikan afwasborstel is daarom een belangrijk aspect in uw bedrijfshygiëne.

Kies voor ultieme hygiëne met een Vikan afwasborstel

Vikan richt zich op een uitstekende hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie en voedselverwerking. Vikan afwasborstels worden gemaakt van polyester of polypropyleen. Voor bacteriën en andere micro-organismen is het erg lastig om zich aan deze materialen te hechten. Hierdoor krijgen ongewenste bacteriën geen kans en wordt kruisbesmetting voorkomen. Ook is het hierdoor makkelijk om de afwasborstel schoon te houden. Daarnaast reageren Vikan afwasborstels door de materiaalkeuze niet op ingrediënten uit voedsel, detergenten of schoonmaakmiddelen. Dit wordt uitgebreid getoetst aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie.

Een Vikan afwasborstel gaat lang mee

Normaliter moeten afwasborstels met enige regelmaat vervangen worden, omdat ze veel ongewenste bacteriën verzamelen. Vikan afwasborstels zijn echter bestand tegen een temperatuur van 121 graden en kunnen daarom gewoon in de vaatwasser om bacteriën effectief te verwijderen. Daarnaast zijn afwasborstels van Vikan bestand tegen chemicaliën, waardoor u ze gerust kunt desinfecteren. De Vikan afwasborstels zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en vormen. Zo heeft u de keuze uit kleine of grote afwasborstels en zowel met korte als lange steel. Daarnaast kunt u kiezen voor een harde of zachtere borstel en zijn er extra brede varianten en smalle precisieborstels verkrijgbaar.

Vikan afwasborstels met kleurcodering

Alle producten van Vikan zijn voorzien van verschillende kleuren. Het gebruik van kleurcodering maakt het makkelijker om kruisbesmetting te voorkomen en een goede hygiëne te waarborgen. Daarnaast voldoet u hiermee aan het verplichte HACCP-plan voor voedselverwerkers. De afwasborstels zijn verkrijgbaar in alle 12 kleuren die door Vikan gebruikt worden. Alle verschillende producten van Vikan vindt u in ons assortiment Vikan Hygiëne Systemen.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur