Carel Lurvink

Filter

Materiaal

Vaatdoeken

( p. st.)
excl. btw

Vaatdoeken

Heeft u nieuw vaatdoeken nodig waarmee u uw aanrecht, tafel of gootsteen kunt schoonmaken? Het assortiment van Carel Lurvink biedt vaatdoeken van hoge kwaliteit. De vaatdoeken zijn gemaakt van katoen en gaan lang mee. Een vaatdoek wordt ook wel een schotelvod of een aanrechtdoekje genoemd. De naam vaatdoek is een beetje verwarrend doordat een vaatdoek niet wordt gebruikt om de vaat (de afwas) af te drogen. Vroeger werden echter wel vaatdoeken voor de afwas gebruikt. De vaatdoek werd later vervangen door afwasborstels.  Voor het afdrogen van de vaat worden theedoeken gebruikt.
 
Een probleem in veel huishouden is dat de vaatdoek niet regelmatig gewassen en vervangen wordt. Een vaatdoek is een enorme bron van bacteriën. Gemiddeld wordt in een Nederlands gezin 3,1 miljoen bacteriën op hun vaatdoek aangetroffen. Dit zijn meer bacteriën dan op de gemiddelde wc-bril van een openbaar toilet. De bacteriën verzamelen zich binnen de kortste tijd alweer op de vaatdoek en voelen zich daar erg prettig; een vaatdoek is lekker warm en vochtig. Daarom raden wij aan elke dag uw vaatdoek te vervangen en de oude en vieze vaatdoek op 60 graden te wassen zodat alle bacteriën gedood worden.  Zo kunnen vele voedselinfecties voorkomen worden. Helaas wordt een vaatdoek gemiddeld ongeveer twee weken gebruikt. Als u niet elke dag vaatdoeken wilt vervangen hebben wij hieronder nog een aantal tips voor een hygiënischere vaatdoeken.

Nog meer tips voor meer hygiëne in de keuken:

1.     Was vaatdoeken regelmatig in de wasmachine op 60 graden celcius.
2.     Laat uw doekje tussendoor op een droge plek drogen. Bacteriën voelen zich minder prettig in een droog vaatdoekje.
3.     Gebruik regelmatig een keukenreiniger: een keukenreiniger desinfecteert niet alleen uw aanrecht maar ook nog eens uw vaatdoekje. Zo stijgt het aantal bacteriën op uw vaatdoekje minder snel.
4.     Doe uw vaatdoekje in de magnetron, giet koken water over uw vaatdoekje of was het vaatdoekje mee in de vaatwasser. Door de warmte/hitte worden bacteriën gedood.
5.     Gooi het vaatdoekje weg als het vaatdoekje op is en aan vervanging toe is. Dit is het geval als er gaten ontstaan en/of de vieze geur niet meer uit het vaatdoekje gaat.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur