Filter

Merk

MVO keur

Categorie

Vochtig toiletpapier

( p. st.)
excl. btw

Vochtig toiletpapier

Toiletpapier wordt zoals het woord al aangeeft op de toilet gebruikt. Het wordt door iedereen gebruikt. Carel Lurvink biedt daarom diverse soorten toiletpapier. De meest bekende soort is het gewone, droge toiletpapier. Deze zijn eigenlijk in elk huishuiden te vinden. Ze zijn om een kartonnen rol gerold die in een toiletrolhouder gezet kan worden zodat men het papier gemakkelijk kan afrollen. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u ook vochtig toiletpapier. Vochtig toiletpapier wordt na het gewone droge toiletpapier gebruikt. Het zorgt voor extra hygiëne doordat het beter reinigt.

Vochtig toiletpapier of een toiletdouche?

Vochtig toiletpapier is een alternatief voor het reinigen met water zoals nog steeds in veel landen gebruikelijk is. Echter blijft het wassen met water de meest hygiënische optie en bovendien is het een stuk milieuvriendelijker als vochtig toiletpapier. Daarnaast kan vochtig toiletpapier ook allergische reacties veroorzaken. Dit komt doordat verschillende stoffen aan de meeste vochtige doekjes worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan lotions die voor een extra zacht gevoel zorgen. Daarnaast wordt vaak alcohol of parfum toegevoegd. Alcohol heeft een desinfecterende werking maar droogt de huid ook uit.
 
U moet er ook mee rekening houden dat vochtig toiletpapier vaak de oorzaak is van verstoppingen. Bij het meeste vochtig toiletpapier staat er aangegeven dat het doorgespoeld kan worden. Echter vervallen de vochtige doekjes een stuk langzamer dan gewoon droog toiletpapier. Ze zijn een stuk dikker en steviger dan gewoon, droog wc papier waardoor de rioolpompen en filters de doekjes niet kunnen verwerken en vastlopen. Door verstopte rioolbuizen en vastgelopen pompen kan het rioolwater ongecontroleerd de natuur in stromen wat niet gewenst is. Daarnaast is het niet gewenst dat de verschillende chemische stoffen door de doekjes in de riolering belanden. Gooi daarom liever uw vochtige doekjes gewoon in de prullenbak.
 
Het gebruik van vochtig toiletpapier zorgt dus voor een extra reiniging en zorgt voor een betere hygiëne. Bent u ook nog op zoek naar ander toiletpapier? Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment toiletpapier waar u naast vochtig toiletpapier ook normale rollen, doppenrollen, gevouwen toiletpapier, jumborollen en compactrollen vindt.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur