Filters

Penselen

24 producten

Aanbod penselen bij Carel Lurvink

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment schildersartikelen waaronder natuurlijk penselen. of het nou gaat om penselen voor kunstenaars, penselen voor school/hobby, penselen voor schilderwerk, autolakpenselen, letterzetter penselen of hele penselensets; Carel Lurvink biedt uitsluiten hoogwaardige penselen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Verschillende soorten penselen voor divers schilderwerk

Er bestaan veel verschillende soorten kunstenaars penselen. Bij divers schilderwerken horen natuurlijk ook diverse penselen. Er bestaan verschillende vormen penselen die vervaardigd kunnen zijn uit verschillende haren. Bij kunstenaars penselen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee klassieke grondvormen: ronde penselen en platte/vlakke penselen. Welke vorm het beste geschikt is, is afhankelijk van het schilderwerk. Een plat penseel kan bijvoorbeeld prima gebruikt worden om details aan te brengen maar ook voor het schilderen van grotere vlaktes. Een penseel met een puntvorm is echter speciaal ontworpen voor het aanbrengen van fijne details.

Ten tweede zijn er naast verschillende vormen penselen, ook verschillende type haren waaruit een penseel vervaardigd kan zijn. De meest gebruikte penseelharen zijn varkenshaar, natuurlijk haar, marter haar en synthetische vezels. Elk type haar is weer geschikt voor een andere schildertechniek. Penselen van varkenshaar zijn erg elastisch en duurzaam waardoor varkenshaar penselen ideaal zijn voor het verven met olie- en acrylverf. Synthetische vezels zijn erg robuust en hebben een lange levensduur. Penselen van natuurlijk haar zijn erg soepel, beschikken over een grote veerkracht en kunnen veel verf opnemen. Kies het penseel dat bij u en uw schilderwerk past.

Ten derde verschilt uiteraard ook de maat/grootte van penselen. Het nummer van een penseel geeft aan hoe groot het puntje is en dus hoe precies u details kunt aanbrengen. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u penselen van nr. 00 tot nr. 24. Daarnaast beschikken penselen ook over verschillende lange stelen waardoor de penselen nog meer voor verschillende technieken gespecialiseerd worden. De steel van een penseel voor olieverf heeft bijvoorbeeld een langere steel dan een penseel ontworpen voor aquarelverf.

Penselen bestellen

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.