Filter

Merk

KleurMaatMateriaal

Categorie

Meetgereedschap

( p. st.)
excl. btw

Meetgereedschap

Iets wat niet kan missen in de gereedschapskist van elke klusser is meetgereedschap. Er bestaat meetgereedschap voor het meten van afstanden, druk, elektriciteit/electronica, massa, hoeken, hoogte, oppervlakte, snelheid, temperatuur, tijd, gas, vloeistof, licht en nog vele andere meetbare dingen. Een rolmaat, ook wel rolmeter of rolcentimeter genoemd, wordt gebruikt voor het meten van zowel buitenwerkse en binnenwerkse maten. Een buitenwerkse maat geeft de afstand tussen de buitenzijden (inclusief rand) van een voorwerp en een binnenwerkse maat geeft de afstand  binnenin een voorwerp (zonder rand of wand).

Rolmaten

Een rolmaat is voorzien van een soepele zelfoprollende meetband die meestal gemaakt is van dun, veerkrachtig staal. De meeste rolmaten zijn voorzien van een centimeterschaal die weer in onderverdeeld in milimeters. De maximale lengte verschilt per rolmaat. Carel Lurvink biedt rolmaten van 2 meter, 5 meter en 10 meter. Meestal is de meetband van een rolmaat roestvast. Bij luxere rolmaten is de meetband ook voorzien van een slijtvaste coating zodat de band goed leesbaar blijft; ook als hij regelmatig gebruikt wordt. De stalen meetband zit opgerold in een metalen (of kunststof) huls. Aan het uiteinde van de meetband zit een omgeboogje lipje die achter een voorwerp gestoken kan worden zodat de band verder uitgetrokken kan worden. Het lipje kan eenvoudig verschoven worden. Als het lipje wordt ‘ingeschoven’ als er een binnenwerkse maat gemeten wordt en ‘uitegschoven’ als er een buitenwerkse maat gemeten wordt. Wanneer het lipje loslaat wordt het lint automatisch weer opgerold door in veer die zich in de rolmaat bevindt. Een rolmaat beschikt ook over een blokkeerknop zodat de meetband geblokkeerd wordt en niet opgerold kan worden. De blokkeerknop is bijvoorbeeld erg handig als u meerdere keren dezefde maat moet opmeten en/of aftekenen.
 
Een rolmaat kan niet missen in de gereedschapkist van een klusser. Meetgereedschap is zelfs onmisbaar voor elke klusser. Carel Lurvink biedt meetgereedschap voor professionele klussers zoals schilders, installateurs en klussers in de bouw.

 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur