Filter

Merk

Veiligheidsklasse


Gasmaskers en dampmaskers

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Gasmaskers en dampmaskers

Een gasmasker beschikt over (meestal) een filter en sluit aan op het gezicht om de neus en mond tegen schadelijke stoffen. Het gasmasker filter voorkomt dat schadelijke vervuilingen en gifstoffen uit de lucht ingeademd worden. Gasmaskers zijn vaak ook dampmaskers doordat de maskers zowel tegen gassen als andere luchtvervuiling zoals deeltjesvervuiling, rook en dampen.
Er bestaan gasmaskers met zuurstofflessen, filters en ‘rebreather’ gasmaskers. Gasmaskers en dampmaskers met zuurstofflessen worden meestal gebruikt bij geur, kleur en smaakloze gassen; gasmaskers en dampmaskers met filters worden vaak maar 1 keer gebruikt doordat ze maar een bepaalde tijd bescherming bieden; ‘rebreather’ gasmaskers zuiveren en recirculeren de uitgeademde lucht.

Carel Lurvink biedt hoogwaardige gasmaskers en dampmaskers van het toongevende merk 3M. U kunt kiezen uit gas- en dampmaskers die voldoen aan de volgende veiligheidsklassen: A, B, E, K, P2 en P3.

Type filters voor gasmaskers en dampmaskers

Er zijn verschillende type filters. U moet goed weten waartegen uw gasmasker moet beschermen voordat u een gasmasker of dampmasker koopt.

Filtratiemasker: De filter van een filtratiemasker voorkomt het inademen van schadelijke stoffen doordat de meeste schadelijke stoffen uit moleculen bestaan die groter zijn en niet door de filter heen kunnen. Het probleem bij filtratiemaskers is echter dat zuurstof ook moeilijker door de filter komt waardoor er een zuurstoftekort kan ontstaan.

Absorptie en adsorptie filters: Bij absorptie wordt een stof opgenomen door een andere stof en bij adsorptie blijft een stof aan een oppervlak hangen. Hierdoor wordt voorkomen dat de vervuilende stoffen worden ingeademd. Vaak wordt actieve kool en zeolieten voor absorptie en adsorptie gasmaskers en dampmaskers gebruikt

Reactie filter: Gevaarlijke stoffen zijn vaak reactiever dan ‘normale’ stoffen waardoor de gevaarlijke stoffen door middel van een reactie uit de luchtstroom verwijderd kan worden.

Alle gasmaskers en dampmaskers beschermen maar voor een beperkte periode. De filters raken bij gebruik verstopt, verzadigd of bedekt. Er moet een nieuwe beschermlaag of filterbus aangebracht worden.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur