Filter

UitgelichtMerkKleurMateriaal


Eigenschap


MVO keur
Aantal lagenSoort vouw
Type systeemdispenser


Categorie

Traditioneel

Ecologisch
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Traditionele papieren handdoekjes

Een gewone handdoek wordt al snel een broednest voor bacteriën en schimmels. Alternatieven zijn handdoekdispensers of (jet air) handendrogers. Uit onderzoek blijkt dat handen drogen met behulp van handdoekjes uit een handdoekdispenser, de meest hygiënische manier is om de handen te drogen. Dit komt doordat een lucht aangevoerde handdroger de bacteriën van de gebruikers door de lucht verspreid. Een handdoekdispenser wordt gevuld met papieren handdoekjes of handdroog papier die na gebruik meteen weggegooid worden. Dit zorgt ervoor dat dit de meest hygiënische manier van handdrogen betreft. De papieren handdoekjes zijn te verkrijgen als 1-laags of 2-laags. Bij 2-laags is het absorptie niveau hoger wat het verbruik verminderd.

Soorten handdoekjes

Traditionele handdoekjes worden los van elkaar opgevouwen in de verpakking. We kunnen twee soorten vouwen onderscheiden; Z-gevouwen of C-gevouwen. Bij Z-gevouwen handdoekjes liggen de handdoekjes in een zigzag vouw op elkaar. Zo wordt er steeds een enkel handdoekje uit de dispenser gehaald. Wat helpt tegen overconsumptie bij gebruikers. Vervolgens zal het volgende handdoekje, door de Z-vouw, automatisch uit de dispenser hangen. Waardoor de volgende gebruiker gemakkelijk en hygiënisch het papieren handdoekje kan pakken. Bij C-gevouwen handdoekjes liggen de handdoekjes direct op elkaar. Deze zijn niet in elkaar gevouwen maar hebben twee plooien die naar onderen zijn gevouwen. Het is hierdoor gemakkelijk om snel meerdere handdoekjes tegelijk te pakken. Hierdoor wordt er wel sneller meer gepakt dan benodigd is. Maar is het minder hygiënisch aangezien de gebruiker in de dispenser moet grijpen voor de handdoekjes. De handdoekjes met een C-vouw zijn perfect op plekken waar snel meerdere doekjes benodigd zijn.

MVO keur

In het assortiment van Carel Lurvink treft u diverse merken waaronder CaluClean, BlackSatino, Kimberly Clark, Vendor, Tork & Diversey. Een aantal van deze voldoen aan de certificeringen: C2C, CO2 neutraal, Ecoflower & FSC. Heeft u hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste papieren handdoekjes? Neem contact op met één van onze specialisten via de e-mail naar info@carellurvink.nl of bel naar 053 - 434 43 43.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur