Filter

MerkEigenschapInhoud


Gebruiksfreqentie

Categorie

Gevelreiniging

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Gevelreinigers

Een schone gevel geeft een huis of bedrijfspand een hele andere uitstraling dan wanneer deze vuil is. Toch wordt de gevel door de jaren vies en vuil. Door bijvoorbeeld aanslag van algen en mossen of stedelijke vervuiling zoals uitlaatgassen en fabrieksuitstoot. Af en toe is het dus nodig uw gevel

Er zijn verschillende methodes om aanslag of vervuiling van gevels te verwijderen. Schoonmaakartikelen van goede kwaliteit maken het reinigingsproces een stuk gemakkelijker. Het is aan te raden de gevel met impregneermiddel te impregneren na het reinigen. Gevelimpregneer voorkomt dat water wordt opgenomen of doorgelaten door de muur zodat er geen schade (zoals vochtplekken) ontstaat en er geen schimmels, algen en mossen groeien. Bovendien verbetert een goed impregneermiddel ook de isolatie. Als er niet op tijd actie ondernomen wordt kan dit resulteren in grote schade en kun je voor hoge kosten komen te staan.

Reinigingsmethodes

Hogedrukreiniging

De meest gebruikte methode om gevels te reinigen is met water en een hogedrukspuit. Het resultaat is afhankelijk van de kleur van de stenen. Bovendien moet er van te voren goed geïnformeerd worden naar de type stenen en de kwaliteit van het voegwerk. Natuursteen en kalksteen zijn bijvoorbeeld kwetsbaarder dan baksteen waardoor het verstandiger is een andere reinigingsmethode (bijvoorbeeld fluorwaterstofzuur) te gebruiken. Bovendien is het bij deze methode belangrijk een goed impregneermiddel te gebruiken.

Zure gevelreinigers

Veel gevelreinigingsmiddelen zijn geproduceerd op basis van fluorwaterstofzuur. Fluorwaterstofzuur verwijdert zeer efficiënt de atmosferische aanslag, zwarte korst (patinalaag) en andere vervuilingen. Zure gevenreinigers zijn geschikt voor het reinigen van zwaar vervuilde ondergronden, niet-kalkhoudende steensoorten zoals baksteen, klinkers en beton maar kan niet worden gebruikt voor het reinigen van mangasteen doordat mangasteen een hoog ijzergehalte heeft.

Alkalische gevelreinigers

In plaats van fluorwaterstofzuur kan er ook een alkalische reiniger gebruikt worden. Alkalisch betekent dat de vloeistof een pH waarde heeft tussen 7.1 en 14.0. Alkalische gevelreinigers zijn altijd ontvettend en verwijderen dus niet roest of kalk. Bekende voorbeelden van alkalische reinigers zijn zeep, soda of ammonia. Voor het reinigen van gevels heeft u een sterke alkalische reiniger nodig. Dit houdt in dat de pH waarde zo hoog mogelijk moet zijn.

Gevels Impregneren met BOCO

Wij bieden hoogwaardig impregneermiddel van BOCO. BOCO garandeert werking voor minimaal 10 jaar. U heeft keuze uit twee soorten impregneermiddel:

  • Gevelimpregneer op waterbasis (Boco Wacosil); is beter voor het milieu wordt gebruikt bij nieuw metselwerk, na voegen en bij huizen met aluminium of kunststof kozijnen.
  • Gevelimpregneer op oplosmiddelbasis (Boco Olisil); wordt gebruikt bij huizen die al eerder geïmpregneerd zijn met impregneermiddel op basis van oplosmiddel.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur