Seminar: Groen is goed doen - 30 juni 2022

Seminar: Groen is goed doen - 30 juni 2022

Meer maatschappelijke impact maken

Duurzaamheid, MVO, circulariteit, betekenisvol ondernemen. We merken dat steeds meer organisaties aan het kijken zijn hoe ze hier vorm aan kunnen geven. Om klaar te zijn voor de toekomst, maar ook om te zorgen voor een betere wereld.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf zit duurzaam en verantwoord ondernemen in ons bloed. Wij proberen op alle vlakken van onze bedrijfsvoering rekening te houden met mens en milieu. Maar wij willen dit ook stimuleren onder onze klanten. Daarom organiseren wij op 30 juni een seminar over duurzaam en verantwoord ondernemen. 
 

Ik meld mij aan
 

Groen is goed doen

Groen is goed doenWe maken dagelijks bewuste keuzes als het gaat om producten, productiemethoden, mobiliteit en verbruiksartikelen. Groen is goed doen, noemen wij dat. Zo bieden we een groeiend assortiment duurzame en milieuvriendelijke artikelen aan en recyclen we gebruikte werkkleding en -schoenen. Ook maken we gebruik van slimme routing, hergebruiken we verpakkingsmaterialen en dankzij de vergroening van ons wagenpark stoten we maar liefst 99% minder CO2 uit. Maar we wekken bijvoorbeeld ook zelf onze energie op en we hebben werknemers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We inspireren u graag door te laten zien hoe u eenvoudig meer maatschappelijke impact kunt maken. Dat kan al door kleine stapjes te nemen. Want ook die kleine veranderingen leiden tot een positief resultaat. Tijdens dit seminar geeft Marcel Tersteeg handige tips en vertellen we hoe we u hierbij kunnen helpen. 

Betere businessmodellen, een betere wereld

Mark de Lat, partner en organisatieadviseur bij Eshuis Accountants en Adviseurs, neemt ons mee in zijn roeping om met betere businessmodellen, een betere wereld te realiseren. Hij prikkelt ons met de urgentie, kijkt of u liever op aarde woont of op mars en gaat bovenal met ons het gesprek aan over de manier waarop u praktisch inhoud kunt geven aan impact ondernemen. Oftewel Mark gaat met ons op zoek naar inspiratie en de acties die u zelf kunt ondernemen. 

Ontvang het boek 'Dealen met de Green Deal'

Naast partner bij Eshuis, is Mark een van de auteurs van het boek ‘Dealen met de Green Deal’. In dit boek vindt u 40 praktische tips waarmee u als ondernemer inspiratie haalt uit de nieuwe regelgeving. De eerste 10 personen die zich aanmelden voor het seminar, krijgen van ons dit boek cadeau zodat u na de sessie direct aan de slag kunt met de geboden inzichten. 

Programma

12.30 – 13.00 uur    Lunch
13.00 – 13.15 uur    Welkomstwoord    
13.15 – 14.15 uur    Groen is goed doen - Carel Lurvink
14.15 – 14.30 uur    Pauze met wat lekkers
14.30 – 15.30 uur    Betere businessmodellen, een betere wereld - Mark de Lat
15.30 – 16.00 uur    Afronding

Waar: Marssteden 40, Enschede
Wanneer: 30 juni
Tijd: 12.30 - 16.00 uur

Let op: Deelname is kosteloos. Schrijf u in via onderstaande button. Wacht niet te lang, er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. 
 

Ik meld mij aan
 

De sprekers

Marcel Tersteeg  

Marcel Tersteeg

Marcel Tersteeg is als Sector Specialist al 7 jaar werkzaam bij Carel Lurvink. Hij merkt de laatste jaren een verschuiving in de klantvraag. De primaire focus is niet langer ‘hoe kunnen we zo voordelig mogelijk inkopen’, maar ‘hoe kunnen we invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Een vraag waar Marcel graag bij helpt. Bijvoorbeeld door duurzame alternatieven aan te dragen, maar ook door te stimuleren om zo weinig mogelijk materialen en middelen te gebruiken en verbruiken.  

Mark de Lat  

Mark de Lat

Mark de Lat is als partner en organisatieadviseur verbonden aan Eshuis Accountants en Adviseurs. Vanuit zijn roeping ‘betere businessmodellen voor een betere wereld te willen realiseren', begeleidt hij directies en managementteams bij het realiseren van impactbusinessmodellen. Hierbij maakt hij gebruik van de B Corp-standaard in combinatie met de door de VN uitgewerkte SDG’s. Hij is lid van de kerngroep Duurzaamheid van SRA en jaagt ook internationaal het thema impact ondernemen in de accountancy aan via het internationale netwerk PrimeGlobal. www.eshuis.com