6 voordelen van professionele glasbewassing

Facility - 6 voordelen van professionele glasbewassing
Glashelder uitgelegd 
Als de zon schijnt, vallen vieze ramen vol strepen, stof of ander vuil extra goed op. Maar ook vuil op andere plekken, zoals stof op tafels en kasten, wordt ineens goed zichtbaar. Schone ramen zijn niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw pand en uw organisatie, schone ramen helpen ook om beschadigingen op lange termijn te voorkomen. We zetten alle voordelen van professionele glasbewassing voor u op een rijtje.

1. Professionele uitstraling en een positieve eerste indruk

Uw pand is het eerste dat uw gasten of bezoekers te zien krijgen. Het is als het ware het visitekaartje voor uw organisatie. U kunt hier dus al het verschil maken. Een schone, frisse uitstraling zorgt voor een positieve eerste indruk. Schone ramen dragen hier in grote mate aan bij. Door uw ramen regelmatig te reinigen, zorgt u altijd voor een professionele uitstraling.

2. Beter voor de gezondheid

Dankzij schone ramen valt zonlicht gemakkelijk naar binnen. Dit alleen al heeft een positieve invloed op uw werknemers. Er is namelijk een duidelijk verband aangetoond tussen daglicht en productiviteit. Natuurlijk daglicht zorgt voor een betere concentratie, een beter humeur en zelfs voor verbeterde slaappatronen. Ook kan het vitamine D tekorten helpen voorkomen.

Daarnaast geeft u schimmels, bacteriën, pollen en stof geen kans om zich te hechten aan het glas en de kozijnen. Ook dit draagt bij aan de gezondheid van uw medewerkers en voorkomt bovendien onaangename geurtjes.

3. Langere levensduur van ramen en kozijnen

Door regelmatig de ramen te reinigen, zorgt u voor een langere levensduur van het glas en de kozijnen. Vuil krijgt namelijk geen kans om zich op te hopen. Hierdoor wordt corrosie en slijtage van het glas voorkomen. Ook beschadigen kozijnen een stuk minder snel en hoeft u deze minder vaak te schilderen of te vervangen. Een ander voordeel is dat onbeschadigde ramen en kozijnen een stuk eenvoudiger te reinigen zijn. Het blijkt zelfs dat schone ramen en kozijnen een van de belangrijkste factoren zijn die de verkoopwaarde van uw pand kunnen verhogen!

4. Betere lichtinval

Het spreekt voor zich dat vieze ramen zonlicht tegenhouden. En we hebben net gelezen waarom zonlicht zo belangrijk is voor de gezondheid van uw medewerkers. Maar dat niet alleen, schone ramen zorgen ook voor een betere lichtinval. En dat bepaalt weer in grote mate hoe fris een ruimte oogt. Daarnaast kan daglicht een kamer groter laten lijken.

5. Besparen op energiekosten

Schone ramen zorgen voor een verbeterde energie-efficiënte. Met andere woorden: schone ramen behouden hun natuurlijke isolerende werking. Er valt meer zonlicht binnen en de ruimte wordt op een natuurlijke manier verwarmd. Er wordt minder energie verspild aan verwarming óf verkoeling. Maar het zorgt er ook voor dat er overdag minder verlichting hoeft te branden. Ook dit resulteert in lagere energiekosten.

6. Hoger rendement zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen en hebben ze een lagere opbrengst dan normaal? Dan kan het zijn dat ze minder zonlicht opvangen. Bijvoorbeeld door groene aanslag, vogelpoep, stuifmeel, stof of Saharazand. Dit kan zelfs zorgen voor 2 tot 5% rendementsverlies. Is dit het geval? Laat dan uw zonnepanelen reinigen. Liefst in de maand april, aan het begin van de zonnigste periode van het jaar. Zo haal u het meeste rendement uit uw zonnepanelen.

Glasbewassing met osmosewater, gegarandeerd een streeploos resultaat

Osmosewater - ook wel gedemineraliseerd water genoemd - is water in de meest pure, zuivere vorm. Vrij van kalk, lood, zout en andere verontreinigen. Gebruikt u dit osmosewater, bijvoorbeeld CaluClean gedemineraliseerd water, dan weet u zeker dat er na het glazenwassen geen strepen of vlekken achterblijven op de ramen.

Meer informatie

We weten allemaal wel uit ervaring hoe lastig het is om ramen streeploos schoon te krijgen, terwijl een professionele glazenwasser het in een handomdraai voor elkaar krijgt. Althans, zo lijkt het... Maar daarvoor moet hij wel de juiste materialen en technieken gebruiken. In onze webshop vindt u daarom alles wat u nodig heeft voor professionele glasbewassing. Wilt u meer informatie? Onze Customer Solution Specialisten helpen u graag via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar [email protected].

Gerelateerde artikelen