Agrifirm: De veiligheid van onze medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit

Algemeen - Agrifirm de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit
Agrifirm over lange bestaansgeschiedenis en predicaat Koninklijk
De Coöperatie Koninklijke Agrifirm U.A. en Carel Lurvink werken al lange tijd samen. Beiden hebben een koninklijke onderscheiding en een mooie bestaansgeschiedenis. Zo is Agrifirm eveneens aan het eind van de negentiende eeuw gestart, waarmee ze inmiddels ruim 130 jaar werkzaam is voor haar leden en afnemers.

De coöperatie levert een breed assortiment producten en oplossingen voor de agrarische sector. Hoewel het agrarisch landschap de afgelopen eeuw enorm is veranderd, is Agrifirm altijd een stabiele factor gebleven. “Wij zijn trots op de koninklijke onderscheiding, want het predicaat is een prachtige erkenning die alleen gegeven wordt aan organisaties die meer dan 100 jaar goede producten maken, en op een correcte wijze zakendoen”, vertelt Ron Meijer, Manager Facilitair & HSE bij Agrifirm.

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit

Agrifirm maakt volop gebruik van het assortiment veiligheidsartikelen van Carel Lurvink. “De veiligheid van onze medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit. Bij de verwerking van grondstoffen, die nodig zijn voor de productie van mengvoeders, ontstaat stof. Dit stof wordt weliswaar met moderne afzuigtechniek afgezogen maar in bepaalde situaties kan er gevaar ontstaan op stofexplosies. We instrueren onze medewerkers op dit gevaar dat bijvoorbeeld kan ontstaan bij laswerkzaamheden.

Bij andere voorkomende werkzaamheden, zoals het werken op hoogte en in besloten ruimtes, worden medewerkers getraind op veilig werken en het gebruik van de juiste veiligheidsmiddelen. Om onze medewerkers optimaal te beschermen, maken we gebruik van een groot aantal PBM’s. Van veiligheidsschoenen en mondkapjes, tot werkhandschoenen en lockout-tagout-producten.”

Kwaliteit

“Wij werken aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. Met onze inkoop en productieprocessen houden we daar rekening mee. Kwaliteit en betrouwbaarheid van de aangekochte materialen is voor ons belangrijk, zodat de veiligheid van onze medewerkers wordt gewaarborgd. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk milieu-ontlastende artikelen aan te schaffen.”

Samenwerking

“Als facilitair- en HSE-manager vind ik het belangrijk dat de leverancier deskundig en betrouwbaar is. Het is een geruststellende gedachte dat we op Carel Lurvink kunnen bouwen. Tijdens de pandemie bevonden we ons in de kritische sector. Immers, de veevoerproductie moest gewoon doorgaan. Dit was alleen mogelijk met voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen zoals gecertificeerde mondkapjes en desinfectiemiddelen. Die waren destijds enorm schaars. Maar dankzij Carel Lurvink hebben we in die periode nooit zonder gezeten.”

Agrifirm

Agrifirm werd in 1892 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de Royal Agrifirm Group met meerdere ondernemingen in binnen- en buitenland en een wereldwijd distributienetwerk. Zij levert hoogwaardige diervoeders, premixen, concentraten, mineralenmengsels en additieven voor de veevoederindustrie. Maar ook producten voor gewas- en teeltverbetering, dier- en gewasspecifieke digitale oplossingen en professioneel advies.

Gerelateerde artikelen