Filters

Oogspoeling

9 producten

Voorkom oogletsel bij uw werknemers en zrg voor goed bereikbare oogdouches en oogspoelflessen.

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang, vooral als het gaat om het voorkomen van oogletsel. Oogletsel kan permanent zijn en het is daarom essentieel dat u maatregelen neemt om de kans op letsel te minimaliseren. Een van die maatregelen is het gebruik van een oogdouche of oogspoelfles. Welke verschillende soorten oogdouches en oogspoelflessen zijn er en hoe gebruik en installeer ik ze veilig?

Wat is een oogdouche en hoe gebruik ik deze?

Een oogdouche is een apparaat dat schadelijke stoffen verwijdert die in de ogen zijn gekomen, door de ogen te spoelen met water of een isone oplossing. Om oogletsel te voorkomen is het noodzakelijk om snel te handelen als er gevaarlijke stoffen in de ogen terechtkomen en daarom moet een oogdouche gemakkelijk te bereiken zijn.

Hoe gebruik ik een oogdouche?

Als eerste moet u uw handen goed wassen voordat u de oogdouche gaat gebruiken. Plaats uw gezicht boven de oogdouche, open de oogdouche en spoel beide ogen gedurende ten minste 15 minuten met zacht stromend water. Zorg ervoor dat het water uit de oogdouche direct in uw ogen stroomt. Is de gevaarlijke stof in één oog gekomen? Dan is het belangrijk om het hoofd naar de zijkant te draaien, zodat het vervuilde water van het gezonde oog afloopt in plaats van er in.

Welke soorten oogdouches zijn er en welke moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten oogdouches verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn de Plum oogspoelfles, de Barikos oogspoelfles en de Cederrroth oogspoelfles.

De Plum oogspoelfles is ontworpen om de ogen te spoelen met een isotone oplossing. Deze oplossing is geschikt voor alle soorten letsel, zelfs bij contact met chemische stoffen en verbranding door zuren. Deze oogspoelfles is gemakkelijk te gebruiken en kan worden opgehangen met een Plum wandhouder.

De Barikos oogspoelfles is vergelijkbaar met de Plum oogspoelfles, maar heeft een grotere inhoud. Het is een praktische oogspoel-knijpfles die is voorzien van een oogbad en afvoerslang, zodat bij spoeling de inhoud apart wordt afgevoerd. De fles geeft de mogelijkheid om het slachtoffer zowel staand als liggend te spoelen.

De Cederrroth oogspoelfles heeft een oogdouche-bord met een geïntegreerde isotone spoeling. Dit maakt het gemakkelijk om te spoelen met één hand.

Tips bij het installeren van een oogdouche

Wanneer u een oogdouche installeert, is het belangrijk om te zorgen dat deze in de buurt, op een makkelijk te bereiken en een goed zichtbare en verlichte plaats hangt. Om de zichtbaarheid te vergroten en de locatie van de oogdouche duidelijk aan te geven, is het aan te raden de veiligheidspictogrammen van Brady te gebruiken. Het pictogram zorgt ervoor dat medewerkers de oogdouche snel kunnen vinden en gebruiken als er een noodgeval is. Het is ook belangrijk om de oogdouche regelmatig te controleren of deze goed werkt en of de houdbaarheid van de oplossing niet is verlopen.

Hoe gebruikt u een oogdouche

1. Schakel de douche in met behulp van de hendel;
2. Sper de ogen wijd open met behulp van duimen en wijsvingers;
3. Rol met de pupillen van boven naar onder, zodat het water goed alle delen van de ogen kan bereiken;
4. Spoel de ogen minimaal 15 minuten;
5. Raadpleeg zo snel mogelijk een arts.

Hoe gebruik ik een oogspoelfles

1. Verwijder het beschermkapje van de fles
2. Houd het oog open met duim en wijsvinger.
3. Plaats de sproeikop van de fles op het oog en knijp erin.
4. Spoel de ogen net zo lang totdat de oogspoelfles leeg is.

Hoe gebruik ik een nooddouche

1. Activeer de douche.
2. Spoel overvloedig het aangezicht of lichaamsdeel.
3. Roep om hulp, activeer alarmknop of man down systeem.
4. Spoel ten minste 15 minuten.
5. Zoek zo snel mogelijk medische hulp.

Meer informatie over de juiste oogspoeling voor u? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.