Filters

Tapijtreinigingsmachines en -onderdelen

24 producten

Dieptereiniging voor elke tapijtvezel. Carel Lurvink biedt een compleet assortiment aan tapijtreinigingsmachines en -onderdelen. Ontdek onze hoogwaardige tapijtreinigingsmachines van merken zoals Taski en Numatic, evenals de bijbehorende onderdelen zoals borstels en filters. Voor elke schoonmaakklus hebben wij de juiste oplossing.


Tapijtreinigingsmachines en onderdelen bestellen?

Is het weer hoogste tijd zichtbaar vuil, pollen, huismijt, schimmels of geurtjes uit uw tapijt te verwijderen? De makkelijkste manier om tapijt te reinigen is met een tapijtmachine. Tapijtreinigingsmachines maken gebruik van verschillende reinigingsmethodes. Veel voorkomende tapijt reinigingsmethodes zijn sproei-extractie, poeder reiniging en de Bonnet methode. Bij tapijtreinigingsmachines die met de sproei-extractie methode werken, wordt eerst water in combinatie met een tapijtreiniger op het tapijt aangebracht. Daarna wordt vrijwel meteen het water weer opgezogen. Tapijtreinigingsmachines die met poeder reiniging werken, gebruiken geen water maar speciale korrels die meestal zijn geïmpregneerd met reinigingsmiddel. De korrels hebben een vuil absorberend vermogen waardoor vuil uit het tapijt door de korrels wordt opgenomen. De tapijtreinigingsmachine strooit deze korrels uit, borstelt ze het tapijt in en zuigt ze vervolgens weer op.

Wat is de Bonnet methode?

Bij de Bonnet methode maakt de tapijtreinigingsmachine het tapijt eerst vochtig met water in combinatie met tapijtreiniger waarna de tapijtreinigingsmachine ‘een bonnetpad’ over het tapijt haalt.  ‘Een bonnetpad’  is een pad van katoen of microvezel en zorgt ervoor dat er tot diep in het tapijt gereinigd kan worden. Doordat de bonnet methode moeilijker is worden tapijtreinigingsmachines die de bonnet methode gebruiken voornamelijk gebruikt in de professionele schoonmaak. Veruit de populaire tapijtreinigingsmachines zijn exemplaren die de sproei extractie methode gebruiken.

Het assortiment van Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink vind u tapijtreinigingsmachines die werken met alle drie de methodes. De tapijtreinigers zijn van de topmerken Cleanfix, Numatic en Taski. Deze toongevende merken beloven tapijtreinigers van de beste kwaliteit waardoor ze lang meegaan. Naast de gewenste tapijtreinigingsmethode heeft u ook nog keuze uit verschillende typen tapijtreinigingsmachines: een stofzuiger tapijtreinigingsmachine, truck mounted tapijtreinigingsmachine of eenschijfsmachines. Eenschijfsmachines zijn alleen geschikt voor de Bonnet methode en grote oppervlakten tapijt kunnen het meest efficiënt gereinigd worden met truck mounted tapijtreinigingsmachines. Echter is een truck mounted tapijtreinigingsmachine ook iets duurder. Voor optimaal onderhoud van uw tapijt raden wij aan uw tapijt regelmatig professioneel (te laten) reinigen.

Onderdelen

Heeft u extra onderdelen voor uw tapijtreinigingsmachine nodig? Of zijn sommige tapijtreinigingsmachine onderdelen dringen aan vervanging toe? In ons assortiment vindt u ook diverse Tapijtmachine onderdelen. Met onze hoge kwaliteit tapijtreinigingsmachine onderdelen van de toogevende merken Cleanfix, Numatic en Taski haalt u het beste uit uw tapijtreinigingsmachine. 

Hulp nodig bij de keuze voor de juiste tapijtreinigingsmachine in uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag!