Filters

Medische hulpmaterialen

8 producten

Vernacare; voor een schoon en veilig gebruik van medische hulpmaterialen

Al meer dan vijftig jaar levert Vernacare producten en diensten aan zorginstellingen wereldwijd. Inmiddels worden de Vernacare producten in meer dan vijftig landen actief verkocht. Dit zijn kwaliteitsproducten die het leven van patiënten, bewoners en zorgprofessionals wereldwijd helpen verbeteren, terwijl het risico op infecties wordt verminderd.

Het Vernacare systeem is een schoner en veiliger alternatief voor het gebruik van medische hulpmaterialen. Deze circulaire producten zijn erg milieuvriendelijk omdat ze zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbare overtollige schone kranten en zijn ontworpen voor eenmalig gebruik. Ook maakt Vernacare geen gebruik van chemicaliën. Hierdoor kunnen uw duurzaamheidsdoelstellingen gerealiseerd worden. Dankzij hun disposable producten, wordt het risico op kruisbesmetting verkleind. Vernacare richt zich op het bieden van kosteneffectieve oplossingen die infectie voorkomen en de mensheid beschermen. Ook is Vernacare geaccrediteerd volgens alle Europese richtlijnen zoals de ISO9001-, ISO13485- en ISO14001-normen, het KIWA en EDANA-keurmerk.

Wij beschikken over een breed milieuvriendelijk aanbod van medische hulpmaterialen en lichten het hieronder toe.

Disposable po

Verhoging van de infectiepreventie, tijdbesparend, kostenbesparend en milieuvriendelijk. De disposable po is gemaakt van biologisch afbreekbare, overtollige schone kranten en is perfect voor het toiletteren van patiënten in bed en voor gebruik in een po stoel. De po wordt eenmalig gebruikt en wordt vervolgens verwijderd door een zorgverlener. Op deze manier krijgt elk patiënt een schone po én vermindert het de kans op kruisbesmetting. En dat terwijl de hygiëne wordt verhoogd.

Urinaal

Het urinaal is een disposable urinaal dat eenmalig gebruikt kan worden. Vervolgens wordt dit weggegooid in het vermaalsysteem. Doordat het urinaal ook gemaakt is van biologische, afbreekbare, overtollige schone kranten én maar één keer worden gebruikt, wordt de kans op infecties verkleind.

Nierbekken

Het nierbekken kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het opbergen van diverse medische artikelen waaronder verband of chirurgische instrumenten. Dit product is eenvoudig mee te nemen en af te voeren. Ze zijn gemaakt van pulp en zijn hierdoor eenmalig te gebruiken. Ook bij dit product vermindert het de kans op kruisbesmetting.

Maatbeker

Een maatbeker kunt u gebruiken voor het verzamelen van urine of wellicht als braakkom. De maatbeker beschikt over een ergonomische handgreep voor verbeterde grip van de maatbeker en beschikt ook over een geïntegreerde schaalverdeling voor het meten van vloeistof. Het risico op kruisbesmetting wordt verminderd doordat de maatbeker gemaakt is van wegwerpbare pulp waardoor het ook maar één keer gebruikt wordt. Daarnaast heeft de maatbeker het voordeel dat infecties worden voorkomen die geassocieerd worden met plastic alternatieven. 

Spuugkom

Het opvangen van vloeistoffen zoals bijvoorbeeld braaksel en voor algemeen gebruik. Dat is waar een spuugkom handig voor is. De spuugkom kan tot vier uur vloeistof bevatten en wordt net zoals alle andere disposable producten, één keer gebruikt. Ook hierdoor vermindert de kans op besmettingen. ‘Schone’ plastic waskommen kunnen toch besmet zijn met bacteriën. Recente onderzoeken laten zien dat 'schone' plastic waskommen toch besmet kunnen zijn met ziekteverwekkers. Het gebruik van een disposable spuugkom elimineert de kans hierop.

Waskom

De waskom is bijvoorbeeld geschikt om te gebruiken bij het wassen van een patiënt. De waskom heeft veel positieve aspecten. Het is namelijk tijd- en energiebesparend, hygiënisch en milieuvriendelijk. Waar plastic bijna onmogelijk is om biologisch af te breken én infectierisico’s oplevert wanneer je de waskom niet goed reinigt, is dit probleem bij een disposable waskom.

Bedpan

Voor patiënten die bijvoorbeeld hun bedden niet kunnen verlaten om een standaard toilet of toiletstoel te gebruiken, is een disposable bedpan een ideale oplossing. De bedpan heeft een innovatief traanvormig ontwerp dat het contact met de huid van de patiënt minimaliseert. Onze bedpan is ontworpen voor gebruik met onze pulp support.

Pulpsupport

Een pulpsupport is te gebruiken in combinatie met een bedpan voor in bed ondersteek en heeft geribbelde binnenwanden voor stabiliteit bij gebruik in bed. De steunpilaren in de pulpsupport verdelen het gewicht gelijkmatig.

Vernagel

Vernagel is een polymeer dat doormiddel van het met enkele seconden te laten stollen van vloeistoffen, morsen en lekken voorkomt. Ook heeft het een snel absorptievermogen. Al deze eigenschappen resulteert in een eenvoudige verwijdering en een verbeterde infectiecontrole. De absorptiekorrels veranderen met aanraking van vloeistof in een gel achtige vaste substantie. De vernagel wordt geleverd in een verpakking met 100 zakjes.

Meer weten over de juiste medische hulpmaterialen voor u? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.

 

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren