Filters

Drinkservies

13 producten

Drinkservies

Heeft u binnenkort bijvoorbeeld een picknick, barbecue of een feestje? Dan kan disposable drinkservies goed van pas komen. Vooral als u niet genoeg servies heeft voor al uw gasten. Tijdens een picknick is disposable servies ook erg handig omdat u dosposable servies eenvoudig mee kunt nemen en ook na gebruik niet thuis nog hoeft af te wassen. In ons assortiment vindt u drinkservies voor elke gelegenheid: disposable wijnglazen, disposable limonadebekers, disposable smoothiebekers, deksels voor bekers, plastic bierglazen, disposable sherryglazen, borrelglazen, thee- of koffie kopjes, automaatbekers en bijbehorende bekerdispensers. Voor elke situatie vindt u dus geschikt drinkservies en hoeft u na uw feestje niet een af te wassen. Ook garandeert u zo dat uw dure glazen heel blijven.

Het wegwerp drinkservies in het assortiment van Carel Lurvink is van goede kwaliteit materialen. Wij bieden wegwerp drinkbekers gemaakt van karton en plastic. De meeste wegwerp drinkservies worden nog gemaakt van plastic. Plastic is namelijk hygiënisch en goedkoop. Helaas is plastic niet echt milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijk

Plastic is niet biologisch afbreekbaar; ook voor de productie wordt geen gerecycled plastic gebruikt doordat ook wegwerp bestek aan de strenge eisen van voedselveiligheid moeten voldoen. Een milieuvriendelijker alternatief is wegwerp drinkservies van karton. Tegenwoordig stappen gelukkig steeds meer bedrijven over op kartonnen wegwerp servies en bestek.

Op 3 juli 2021 zijn de Europese Single Use Plastics (SUP)-regels in gegaan. Deze maatregelen zijn bedoeld om plastic zwerfaval, die in de natuur of zee eindigen, te voorkomen. Landen en bedrijven moeten dus opzoek naar alternatieve grondstoffen voor disposable servies. Producten die vanaf 3 juli 2021 onder het EU-verbod vallen:

  • Plastic disposable bestek (vorken, messen, lepels en eetstokjes);
  • Plastic disposable borden;
  • Plastic rietjes;
  • Plastic ballonstokjes;
  • Plastic zakken;
  • Plastic roerstaafjes voor dranken;
  • Piepschuim voedsel- en drankverpakkingen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.