Filters

Volgelaatsmaskers

5 producten

Volgelaatsmaskers

Het inademen van gevaarlijke stoffen, gassen en dampen kan uw zintuigen aantasten en beschadigen. Een volgelaatsmasker beschermt uw luchtwegen, ogen en neus tegen blootstelling aan schadelijke stoffen, gassen, dampen of een combinatie hiervan. Een volgelaatsmasker is een herbruikbaar adembeschermingsmiddel en gaat doorgaans vijf tot wel tien jaar mee.

Wanneer kiest u voor een volgelaatsmasker of een halfgelaatsmasker?

Een volgelaatsmasker bedekt uw neus, mond, kin en ogen. In tegenstelling tot een halfgelaatsmasker beschermt een volgelaatsmasker dus uw hele gezicht tegen giftige en schadelijke stoffen. Daarom wordt een volgelaatsmasker vaak gebruikt bij werkzaamheden met chemische stoffen, fijne stoffen en spuitwerkzaamheden. Zo kunnen vloeibare spetters niet in uw ogen of op uw gezicht terechtkomen en voorkomt u irritatie.

Daarnaast sluit een volgelaatsmasker beter aan op uw gezicht dan een halfgelaatsmasker en is het makkelijker om het masker strakker aan te trekken. Hierdoor is de kans dat u giftige stoffen inademt kleiner. Een halfgelaatsmasker biedt u daarentegen wel meer mogelijkheden om andere persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, zoals een laskap of veiligheidsbril. Zo zorgt het dragen van een (veiligheids-)bril er voor dat een volgelaatsmasker niet goed meer aansluit, terwijl het dragen van een bril geen probleem is bij een halfgelaatsmasker. Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen welke gespecialiseerde persoonlijke beschermingsmiddelen strikt noodzakelijk zijn bij uw werkzaamheden, voordat u een bepaald type masker kiest.

Filters voor volgelaatmaskers

Op een volgelaatsmasker kunnen verschillende soorten filters geplaatst worden. Zo bieden maskers met een stoffilter bescherming tegen stofdeeltjes. Maskers met een gasfilter bieden bescherming tegen schadelijke gassen en dampen. Combinatiemaskers bieden zowel bescherming tegen gassen en dampen als vaste en vloeibare stofdeeltjes. Het is daarom belangrijk eerst te bepalen tegen welke stoffen het masker bescherming moet bieden, voordat u een bepaald type filter kiest. In de productomschrijving van een volgelaatsmasker met filter vindt u tegen welke stoffen het masker een goede bescherming biedt.

3M en CaluPrevent BLS volgelaatsmaskers

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u volgelaatsmaskers van toongevende merken CaluPrevent en 3M. Ons premium A+ merk CaluPrevent biedt u een drietal BLS volgelaatsmaskers uit de 5000 collectie adembescherming. Dit is een serie comfortabele volgelaatsmaskers met een hoge beschermingsfactor. Daarnaast bieden we u een assortiment 3M volgelaatsmaskers uit de 4000 en 6000 serie adembescherming. De volgelaatsmaskers van 3M staan garant voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wilt u meer informatie of advies over onze gelaatsmaskers? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. We helpen u graag!