Filters

Glasdoeken

6 producten

Glasdoeken kopen bij Carel Lurvink

De glasdoek is de ideale doek voor het streeploos en pluisvrij reinigen van glazen oppervlakken, zoals spiegels, glazen deuren en ramen. Het bespaart tijd en is milieuvriendelijk. Hieronder leggen we uit wat een glasdoek precies is, hoe u deze kunt gebruiken en de wijze waarop het gewassen moet worden.

Wat is een glasdoek?

Een glasdoek is een specifiek type microvezeldoek. De doek heeft een zeer fijne textuur waardoor hij moeiteloos over oppervlakken glijdt en geen strepen achterlaat. Erg prettig is dat er geen schoonmaakproducten nodig zijn, behalve in uitzonderlijke situaties waar sprake is van kalkaanslag of veel vet. De verfijnde textuur van de doek zorgt dat het achtergebleven water dusdanig fijn verdeeld wordt, dat het bij het opdrogen geen strepen nalaat.

Hoe gebruik je een glasdoek?

Een glasdoek gebruiken, is zeer eenvoudig. U hoeft de doek alleen licht te bevochtigen met water. Met de ene zijde van de doek verwijdert u eerst het stof en vuil van het oppervlak. Vervolgens kunt u met de andere zijde nadrogen. Mocht er toch nog een beetje vocht achterblijven dan droogt dit vanzelf streeploos op.
Alleen in het geval van hardnekkige vervuiling zoals kalk, schimmels of veel vet, kunt u een bijpassend reinigingsproduct gebruiken.

Hoe glasdoeken wassen?

Zoals voor alle microvezeldoeken geldt, is het belangrijk een glasdoek op de juiste wijze te wassen om zo de reinigingskracht niet te verliezen. Gebruik geen wasmiddel met blekende ingrediënten en vermijd wasverzachter. Wasverzachter verandert namelijk de structuur van de glasdoek, waardoor het zijn werking verliest. Glasdoeken mogen op hoge temperaturen gewassen worden en ook industriële wasprocessen vormen geen probleem. Het beste kunt u wassen met een mild wasmiddel op een temperatuur van 60 graden Celsius. De glasdoeken mogen in de droger, mits deze op een lage temperatuur ingesteld wordt. Uiteraard kunt u ze ook aan de lucht laten drogen.

Wat is het verschil tussen een microvezeldoek en een glasdoek?

Een microvezeldoek kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden, zoals het schoonmaken van vloeren, meubilair en keukenapparatuur. Er bestaan verschillende type microvezeldoeken, elk met hun eigen functie en de glasdoek is daar één van. Deze is specifiek ontwikkeld voor het streeploos en pluisvrij reinigen van ramen, glas en spiegels.
Beide doeken bestaan uit draden gemaakt van twee polymeren. Een glasdoek voor ramen of andere gladde, glanzende oppervlakken, heeft echter een zeer fijne structuur, waardoor er een streeploos resultaat ontstaat.

Glasdoeken bestellen?

Heeft u vragen of twijfelt u over het gebruik van de juiste doek? Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag over de beste glasdoek of andere microvezeldoeken, die geschikt zijn voor uw werkzaamheden.