Filters

Gelaatsschermen en vizieren

5 producten

Gelaatsschermen en vizieren

U moet niet alleen uw ogen beschermen tegen tegen rondvliegende deeltjes en/of chemicaliën. U moet alle lichaamsonderdelen goed beschermen. Uw ogen, neus en niet te vergeten de huid zijn essentiële zintuigen die u niet wilt beschadigen. Een goede gezichtsbescherming is dus erg belangrijk. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment gelaatschermen en vizieren. Een gelaatscherm voldoet aan de Europese Norm EN 166.

Veiligheidsbril of gelaatsscherm?

Het grote kunststoffen scherm van een gelaatsscherm of vizier beschermt het hele gelaat zonder dat dit ten kost gaat van het zicht. Een veiligheidsbril beschermt eigenlijk alleen de ogen en beschermt de rest van het gelaat dus een stuk minder goed tegen vaste deeltjes, vloeistofspetters, infraroodstraling, vlammen, lasers en UV. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar. Een gelaatscherm wordt standaard gedragen met een verstelbare hoofdband en sommige uitvoeringen gelaatsschermen zijn ook te verkrijgen in combinatie met een helm of andere gehoor- en/of ademhalingsbescherming.

De bescherming

Daarnaast beschermen sommige gelaatsschermen ook de oren, slapen en kin. U moet er wel voor zorgen dat het materiaal van het gelaatsscherm bij uw werkomstandigheden past zodat uw huid goed beschermd wordt. Een houtzager heeft bijvoorbeeld geen bescherming nodig tegen gevaarlijke chemische vloeistoffen. Een gelaatsscherm of vizier kan gemaakt zijn van acetaat, cellulose, kunststof of polycarbonaat.

Gelaatscherm bestellen?

Toch meer informatie nodig? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].