Filters

Gelaatsmaskers

18 producten

Gelaatsmaskers

Bij werkzaamheden met gevaarlijke stoffen, gassen of dampen is een goede adembescherming erg belangrijk. Belangrijke zintuigen zoals uw oren, ogen en neus wilt u niet beschadigen. Door een gelaatsmasker te dragen zijn uw luchtwegen en gezicht goed beschermd tegen gezondheidsrisico’s. Een gelaatsmasker is een herbruikbaar gezichtsbeschermingsmiddel dat u beschermt tegen schadelijke stofdeeltjes, vloeistoffen, gassen en dampen zonder het zicht te verminderen. Het dragen van een gelaatsmasker is een aanvullend beschermingsmiddel bij werkzaamheden waar u voor langere tijd wordt blootgesteld aan verontreinigde of schadelijke lucht. Volgens de Arbowet is het dragen van adembescherming verplicht wanneer de verspreiding van gevaarlijke stoffen niet voorkomen kan worden, bijvoorbeeld door een goede ventilatie.

Verschil tussen een halfgelaatsmasker en volgelaatsmasker

Gelaatsmaskers zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten; halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers. Een halfgelaatsmasker bedekt uw neus, mond en kin. Met een halfgelaatsmasker worden uw luchtwagen hierdoor goed beschermd. Voor meer informatie klink hier. In tegenstelling tot een halfgelaatsmasker, bedekt een volgelaatsmasker uw hele gezicht. Een volgelaatsmasker biedt hierdoor ook bescherming aan uw ogen. Een halfgelaatsmasker is makkelijker op en af te zetten en is daarom ideaal wanneer u vaak gecontamineerde zones in en uit loopt. Als u behoefte hebt aan meer informatie over volgelaatsmaskers klik dan hier. Voor een optimale bescherming van uw gezicht raden we aan om wel een veiligheidsbril te dragen wanneer u gebruik maakt van een halfgelaatsmasker.

Soorten filters en combimaskers

Gelaatmaskers worden uitgerust met verschillende types filters. De mate waarin een gelaatsmasker bescherming biedt, is afhankelijk van het soort filter dat gebruikt wordt. Een stoffilter beschermt alleen tegen kleine stof- en vloeistofdeeltjes. Gas- en dampfilters beschermen ook tegen het inademen van schadelijke gassen en dampen. Combimaskers gebruiken een combinatie van deze filters, waardoor ze bescherming bieden tegen zowel stof- en vloeistofdeeltjes als diverse gassen en dampen. Aan de hand van de lettercodering in de productnaam kunt u aflezen tegen welke verschillende stoffen, gassen en dampen een gelaatsmasker bescherming biedt. Deze blog legt ademberschermingsfilters in alle detail uit.

CaluPrevent BLS en 3M gelaatsmaskers

Bij Carel Lurvink bieden we een ruim assortiment gelaatsmaskers van toongevende merken CaluPrevent en 3M. Met een gelaatsmasker van ons premium A+ merk CaluPrevent kiest u voor een kwalitatief hoogwaardig masker met optimale veiligheid en comfort. Met een CaluPrevent BLS gelaatsmasker heeft u keuze uit zowel een volgelaatsmasker, halfgelaatsmasker als een combimasker. Daarnaast bieden we een ruim assortiment 3M gelaatsmaskers. Met een gelaatsmasker van 3M kiest u voor hoog comfort, kwaliteit en gebruiksgemak. Ook bij de maskers van 3M heeft u de keuze uit een combimasker, halfgelaatsmasker of volgelaatsmasker. Bestel uw gelaatsmaskers eenvoudig en snel bij Carel Lurvink.

Gelaatsmaskers bestellen?

Toch meer informatie nodig? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!