Filters

Verbanddozen

2 producten

Verbanddozen bestellen?

Een goed uitgeruste EHBO-doos is voor iedere organisatie van groot belang. Bij ongelukken kan direct hulp worden geboden. Deze verbanddoos moet dan ook goed worden onderhouden en aangevuld indien nodig. Bij Carel Lurvink kunt u terecht voor diverse onderdelen benodigd in iedere EHBO-doos. Is uw organisatie nog niet in het bezit van een verbanddoos? Dan kunt u terecht voor de verbanddozen van Utermohlen. Buiten de standaard EHBO-hulpmaterialen die u kunt vinden in, onder andere, uw EHBO-doos kunt u bij Carel Lurvink ook terecht voor detecteerbare pleisters, speciaal voor de voedsel en farmacie industrie. De detecteerbare pleisters zijn daarom voorzien van minuscule metaal stukjes. De metaal stukjes kunnen met onder andere een detectiesysteem gemakkelijk herkend en eruit gehaald worden.

Verschillende verbanddozen

Er zijn diverse verbanddoos voor verschillende situaties en locaties. Hieronder worden de vier basis dozen uitgelegd.

Verbanddoos A

De verbanddoos A is de grootste verbanddoos die geschikt is voor de meeste bedrijven, scholen en vereningen. Deze doos heeft een formaat van 44,5 x 32 x 15 cm en is geschikt voor 25 - 50 personen. Verbanddoos A en B zijn vrijwel hetzelfde, verbanddoos A bevat enkel meer aantallen en varianten van hetzelfde product.

Verbanddoos B

De verbanddoos B is een kleinere verbanddoos en bevat alle benodigde artikelen die benodigd zijn voor kleinere organisaties of verenigingen. Deze doos heeft een formaat van 32 x 22 x 13 cm en is geschikt voor 5 - 25 personen. Zo kunt u bij Carel Lurvink terecht voor de HeltiQ verbanddoos B met inhoud volgens DIN 13164. De DIN-13164 norm voor verbanddozen in auto's en vrachtwagens. Deze norm geeft aan welke onderdelen in de verbanddoos moet zitten. Een verbanddoos B DIN 13164 is een 37-delige verbanddoos.

Verbanddoos BHV

De verbanddoos BHV is een koffer speciaal voor BHV-activiteiten. Het heeft dezelfde hetzelfde formaat als de verbanddoos B. Maar bevat een aantal specifieke BHV producten voor de professionele hulpverlener.

EHBO-tas

De EHBO-tas heeft dezelfde inhoud als de verbanddoos A. Alleen heeft deze tas minder varianten dan in verbanddoos A.

Andere informatie verbanddozen

In verschillende situaties bent u verplicht of niet om een verbanddoos te hebben. Zo bent u in Nederland, volgens de Arbowet, verplicht een verbanddoos te hebben en deze te controleren en aan te vullen. In deze wet worden ook eisen gesteld aan het aantal verbanddozen dat u nodig heeft. Dit is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, vereniging of school. Hierbij moet u twee punten in gedachten houden; elke unit (verdiepieping, gebouw of ruimte heeft een verbanddoos nodig en moet de doos binnen 30 seconden te bereiken zijn. Daarnaast dient u ook de verbanddoos minimaal eens per half jaar te controleren.

In Nederland bent u niet verplicht om onderweg een verbanddoos te hebben. Maar in veel Europese landen is dit wel verplicht, kijk dus goed of dit verplicht is voordat u op reis gaat. In de volgende Europese landen is het verplicht om een verbanddoos in de auto of vrachtwagen te hebben:

  • Hongarije;
  • Griekenland;
  • Kroatië;
  • Oostenrijk;
  • Slovenië;
  • Slowakije;
  • Tsjechië;
  • Turkije;
  • België;
  • Duitsland.

Tot slot is een goede tip om niet te denken over "Wat voor ons verplicht is?", maar "Wat hebben wij nodig in onze situatie?".

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via 053 - 434 43 43.