Filters

Doseersystemen

139 producten

Doseersystemen kopen bij Carel Lurvink

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment doseersystemen. Een doseersysteem is een hulpmiddel voor het juist doseren van schoonmaakmiddelen, chemicaliën of andere vloeistoffen. Het is duidelijk dat chemicaliën juist gedoseerd moeten worden. Chemicaliën worden bijvoorbeeld bij veel zuiveringstechnieken, zoals het conditioneren van het water toegepast. Een te hoge of te lage dosering kan hierbij een groot probleem veroorzaken. Daarom raden wij zeker aan te investeren in een professioneel doseringssysteem en goede opslagsystemen voor de chemicaliën.

In de schoonmaak is het gebruiken van de juiste dosering is niet alleen essentieel voor duurzaam schoonmaken, maar het gebruik van een doseringssysteem bespaart ook kosten doordat men niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Er zijn verschillende soorten doseersystemen voor de schoonmaak. Twee voorbeelden hiervan zijn doseerflessen en doseerapparaten. 

Doseerfles: doseerfles met doseerdop of knijpfles met doseerkamer

Het meest eenvoudige doseersysteem is een doseerfles. Een doseerfles is goedkoop en eenvoudig. Er bestaan twee verschillende soorten doseerflessen: een doseerfles met doseerdop en een knijpfles met doseerkamer. Bij een doseerfles met doseerdop moet men de doseerfles met gesloten dop op de kop zetten zodat de doseerkamer vult. Zodra de doseerkamer gevuld is gaat de klepdop open en valt de dosering uit de doseerdop. Bij een knijpfles moet men de doseerkamer vullen tot de gewenste dosering bereikt is door in de fles te knijpen. 

Doseerapparaten

De kans dat er iets mis gaat bij de dosering is bij doseerapparaten erg klein. Bovendien is de dosering een stuk nauwkeuriger dan met doseerflessen. Echter zijn doseerapparaten wel een stuk duurder en dus een grotere investering. Bij een manueel doseerapparaten kan men handmatig exact de doseren afstellen aan hand van de situatie. Vervolgens drukt u op een knop en kunt u de dosering opvangen. Sommige manuele doseerapparaten beschikken ook over een timer zodat het doseerapparaat tijdelijk geblokkeerd wordt na het geven van één dosering zodat overdosering voorkomen wordt.  Er bestaan ook doseerapparaten die direct op de waterleiding kunnen worden aangesloten. Deze doseerapparaten kunnen direct mengsels maken. Wel moet men bij doseersystemen die direct aan de waterleiding worden aangesloten opletten op fluctuering van waterdruk.
 
In het assortiment vindt u doseersystemen van de hoogste kwaliteiten en voor diverse toepassingen. Naast doseerflessen en doseerapparaten bieden wij nog veel meer verschillende soorten doseersystemen: gelsystemen, aftap/doseerkranen, verdunningsstations, spray stelen, spray- en schuim flacons, doseerpompen, doseerdoppen, maatbekers, waterslangen en nog veel meer. De doseersystemen zijn van de toongevende merken zoals Suma, Sure, Taski, Unger, Vikan, Vileda, CaluClean en Diversey.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.