Zemen

2 producten

Zeem bestellen

Carel Lurvink biedt hoogwaardige zemen van de topmerken Unger en Vileda. Onze zeemleders zijn perfect voor de professionele schoonmaak maar ook voor particulier gebruik. Er zijn verschillende synoniemen die gebruikt worden voor het product. Een zeem wordt ook wel zeemlap, zeemvel, gemsleer, reinigingsdoek of afneemdoek genoemd.

De keuze van glazenwassers

Een zeem is een zachte lap van zeemleer die gebruikt wordt om voorwerpen af te reinigen of aflappen. Daarnaast kan men een zeemlap ook gebruiken om gladde voorwerpen droog te maken. Een zeem kan veel water opnemen waardoor het ideaal is om voorwerpen af te drogen. Het water dat opgenomen is door de zeemlap kan ook weer gemakkelijk uitgewrongen worden en weer nieuw water opnemen. Door deze water-opnemende eigenschap zijn zemen erg populair bij glazenwassers.

Streeploos ramen zemen

Gebruik voor het reinigen van uw ramen altijd handwarm water met glasreiniger. Neem het houtwerk en de vensterbank af met een klamvochtige microvezeldoek. Gebruik onze professionele raamwisser om het water van het raam te trekken en droog het rubber van de wisser na elke veeg af met de zeem. Verwijder overtollig water met de microvezeldoek en droog de ramen vervolgens zorgvuldig na met uw eigen zeem.

Zemen door de tijd heen

Vroeger werden zemen uitsluitend uit zeemleer of gemsleer gemaakt. Dit leer wordt gemaakt van de huid van een gems. Een gems is een eenhoevig zoogdier dat een beetje lijkt op een geit. Gemzen leven voornamelijk op alpenweiden of bergbossen in hooggebergten. De zemen van Unger zijn originele zeemleders van leer van de gem. Doordat dit niet ecologisch verantwoord is zijn er ook alternatieve raamlappen op de markt gebracht die gemaakt zijn van synthetische stoffen. Een voorbeeld hiervan is de Vileda PVA perfo zeem. Deze zeem gemaakt van synthetische stoffen verliest niet aan functionaliteit en kwaliteit.

Hulp nodig bij uw keuze?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.