Filters

Disposable servies

58 producten

Disposable servies

Iedereen heeft het gevoel wel eens gehad: na een feestje of evenement met oneindig veel afwas zitten en misschien wel gebroken servies. Er zijn veel situaties waar het gebruik van disposable servies hier de oplossing voor is. Om veel tijd te besparen die u misschien niet hebt biedt Carel Lurvink een uitgebreid assortiment aan disposable servies.

Glas en aardewerk zijn kwetsbaar en zorgen voor veel extra werk voor het personeel wat ten laste komt van de service. Om deze reden is hier een oplossing voor bedacht. Het grote voordeel van dit antwoord ligt bij het gebruiksgemak. Het is erg makkelijk om de borden, bekers en bestek te gebruiken zonder het bestek weer te gebruiken. Vaak is dit handig als u niet beschikt over grote aantallen servies of geen tijd heeft om grote hoeveelheden servies af te wassen. Het nadeel hiervan is dat deze vorm niet goed is voor het milieu, omdat disposable servies vaak wordt gemaakt van plastic, wat niet afbreekbaar is. Vaak wordt dit gedaan omdat plastic zorgt voor een goede voedselveiligheid en smaakloos is.

Op 3 juli 2021 zijn de Europese Single Use Plastics (SUP)-regels in gegaan. Deze maatregelen zijn bedoeld om plastic zwerfaval, die in de natuur of zee eindigen, te voorkomen. Landen en bedrijven moeten dus opzoek naar alternatieve grondstoffen voor disposable servies. Producten die vanaf 3 juli 2021 onder het EU-verbod vallen:

  • Plastic disposable bestek (vorken, messen, lepels en eetstokjes);
  • Plastic disposable borden;
  • Plastic rietjes;
  • Plastic ballonstokjes;
  • Plastic zakken;
  • Plastic roerstaafjes voor dranken;
  • Piepschuim voedsel- en drankverpakkingen.

Carel Lurvink geeft veel om het milieu, en biedt daarom als alternatief disposable servies aan die zijn gemaakt van duurzame materialen (biologisch afbreekbaar servies). Deze materialen zijn vaak gerecycled waardoor deze materialen biologisch afbreekbaar zijn en dus ervoor zorgen dat er niet meer plastic in omloop komt.

Meer informatie over ons assortiment disposable servies of biologisch afbreekbaar servies? Neem contact op met één van onze specialisten via de e-mail naar [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.