Filters

Messen

79 producten

Professionele messen

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse professionele messen met onder andere veiligheids-, afbreek- en detecteerbare messen. Een afbreekmessen is een klassiek professioneel mes. Het mes is gemakkelijk te gebruik en wanneer de punt bot wordt is het gemakkelijk om er een stukje van af te breken.

Veiligheidsmes

Er zijn vele soorten veiligheidsmessen. Meestal zijn het veiligheidsmessen waarbij u een knop indrukt of schuift om met een veertje het mes bloot te stellen. Waarna deze weer terugschiet wanneer u de veer weer los laat. Zo is de kans dat u zichzelf snijd verkleint. Ook zijn er veiligheidsmessen waarbij het mes niet bloot ligt.

Detecteerbaar mes

Detecteerbare messen zijn bedoeld voor de voedsel- en farmaceutische industrie, waarbij het van belang is dat er geen productvreemde artikelen in de producten terecht komt. De messen zijn in de plastic delen ook uitgerust met zeer kleine metalen stukjes. Deze minuscule metaaldeeltjes zorgen ervoor dat de voorwerpen door een metaaldetector of een speciale röntgenmachine worden gevonden, mocht het voorwerp onbedoeld in het productieproces komen. Ook al is deze in diverse onderdelen gebroken. De detecteerbare messen zijn tevens goed te gebruiken door hun lichte gewicht en stevige grip.

Foliesnijder

Bij een foliesnijder ligt het mes niet bloot maar is afgeschermd. Zo grijpt u niet in het mes en is het beschadigen van goederen verleden tijd. Buiten het snijden van folie is de foliesnijder ook goed te gebruiken voor het snijden van verpakkingen, omsnoerbanen en bekabeling.

Accessoires

Ook zijn er diverse accessoires voor de professionele messen. Zo kunt u bij Carel Lurvink terecht voor riemhouders, speciale sleutels om de messen te openen, verzamelpotten en reservemessen.

Veiligheidsmes in voedingsindustrie

De verschillende soorten veiligheidsmessen
In de voedingsindustrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van messen. Het Martor veiligheidsmes is specifiek ontworpen voor een efficiënt en veilig gebruik.

Wat is een veiligheidsmes?

Veiligheidsmessen worden dusdanig ontworpen dat de gebruiker zo min mogelijk risico op letsel loopt. Denk hierbij aan beschermkapjes en mesjes die automatisch intrekken. Ook veiligheidsslotjes dragen bij aan de veiligheid.

Waar gebruik je een veiligheidsmes?

Binnen de voedingsindustrie worden veiligheidsmessen veel gebruikt. Hier is het risico op letsel, met name snijwonden, immers erg hoog. Onze veiligheidsmessen voldoen aan de veiligheidsnormen die voor deze sector gelden.

Waar kan ik een veiligheidsmes kopen?

Veiligheidsmessen kan men kopen bij gespecialiseerde groothandels, fabrikanten en leveranciers. Ze zijn zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar. Carel Lurvink biedt een zeer ruim assortiment. Waaronder veel verschillende modellen van het bekende kwaliteitsmerk Martor.
Het verschil tussen de verschillende Martor veiligheidsmessen wordt met name bepaald door de toepassing waarvoor ze ontworpen zijn en de mate van automatisering. Door het gebruik van symbolen is in onze webshop is snel te zien welke specifieke toepassingen elk mesje heeft.

Populair zijn de Martor Secupro, Martor Secunorm en Martor Smartcut. Elk Martor veiligheidsmes voldoet aan specifieke wensen van de gebruiker. Zo heeft de Secupro een handmatig intrekbaar mes en een veiligheidsmechanisme dat beschermt tegen onbedoelde sneden. Wil men liever een automatisch intrekbaar mesje voor extra veiligheid, dan is de vergelijkbare Secunorm ideaal. Speciaal voor het snijden van karton en folie, is de Martor Smartcut ontwikkeld.

Waarom zijn veiligheidsmessen belangrijk?

Veiligheidsmessen zijn belangrijk in de voedingsindustrie, omdat deze het risico op ongevallen met messen tot een minimum beperken. Het gebruik van het juiste type veiligheidsmes verhoogt daarom de veiligheid op de werkvloer. Door te kiezen voor de degelijke Martor veiligheidsmessen kan men behalve veilig ook zeer efficiënt werken.