Zwabbers

5 producten

Waarom een zwabber?

Een zwabber wordt gebruikt om op een makkelijke en efficiënte manier een vloer schoon te maken. Het verschil tussen een zwabber en een mop of een dweil is dat een zwabber bestaat uit katoenen draden of smalle stroken dweil en een dweil of mop één grote vlakke doek is. Een voordeel van een zwabber is dat men daarmee de vloer beter kan boenen. Daarnaast neemt een zwabber beter water op waardoor het vuil beter geweekt wordt. Een vlakmop daarentegen is meer geschikt voor het reinigen van gevoeligere vloeren. Bovendien ontstaan er minder snel kringen of strepen met een vlakmop.

Hoe gebruikt men een zwabber?

Men kan een zwabber nat of droog gebruiken. Met een droge zwabber veegt men als ware het vuil bij elkaar en tussendoor moet de zwabber buiten of uit het raam uitgeslagen worden. Tegenwoordig wordt vooral nat gezwabberd. Hierbij wordt de zwabber in een sopje gestopt en vervolgens over de vloer gewreven om het vuil te verwijderen. Voordat men begint te zwabberen met een natte zwabber moet de vloer eerst stof- en vuilvrij gemaakt worden. Veeg of stofzuig de vloer daarom altijd eerst anders verplaatst men enkel het vuil en laat lelijke vlekken achter doordat men het vuil nat maakt. Vervolgens maakt met een sopje met schoonmaakmiddel en warm water en pak de zwabber erbij. Het beste begint men in een hoek van de ruimte en beweegt zigzaggend over het gehele oppervlak. Zorg ervoor dat u genoeg druk zet zodat ook het hardnekkigere vuil verwijderd wordt. Elke 1 á 2 vierkante meter moet de zwabber in het sopje uitgespoeld en uitgewrongen worden. Door warm water te gebruiken droogt de vloer sneller doordat het sneller verdampt en hoeft men minder lang te wachten voordat men weer op de vloer kan lopen. Heeft u geen tijd om te wachten totdat de vloer weer droog is? Droog dan de vloer met een droge doek of een droge dweil. Na gebruik kunt u de zwabber op 60 graden Celsius in de wasmachine wassen zodat het geen broedplaats voor bacteriën wordt.

Onze verschillende zwabbers

De eerste is de schaarzwabber. Deze zwabber heeft een flexibele, verstelbare kop met microvezelstroken aan de uiteinden. Hierdoor is hij ideaal voor het reinigen van lastige hoeken en moeilijk bereikbare plekken, zoals onder meubels. De microvezelstroken zorgen voor een grondige reiniging door stof en vuil effectief te verwijderen.


Ten tweede de katoenen zwabberhoes met drukknoppen. Deze zwabber heeft de vorm van een katoenen hoes die gemakkelijk kan worden bevestigd en verwijderd met behulp van drukknoppen. Deze herbruikbare zwabber is wasbaar en duurzaam, wat kostenbesparend is op de lange termijn.


En tot slot de normale zwabber. Dit is een klassieke zwabber met een eenvoudig ontwerp, perfect voor algemene schoonmaakklussen op grote vloeroppervlakken in diverse omgevingen, zoals magazijnen en commerciële ruimtes. Deze zwabber is duurzaam en gaat lang mee bij regelmatig gebruik en onderhoud.

Waarom een zwabber?

Een zwabber is essentieel in een werkplaats omdat het een effectieve en efficiënte manier biedt om stof, vuil en kleine deeltjes van de vloer te verwijderen, waardoor een schone en veilige werkomgeving wordt gehandhaafd. Het minimaliseert slipgevaar en vermindert het risico op ongevallen. Bovendien helpt een zwabber bij het handhaven van een professioneel ogende werkruimte, wat de productiviteit en het welzijn van medewerkers positief beïnvloedt. Het is een eenvoudig maar waardevol schoonmaakinstrument dat de algehele hygiëne en veiligheid in de werkplaats bevordert.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.