Filters

Zwabbers

5 producten

Zwabbers

Een zwabber wordt gebruikt om op een makkelijke en efficiënte manier een vloer schoon te maken. Het verschil tussen een zwabber en een mop of een dweil is dat een zwabber bestaat uit katoenen draden of smalle stroken dweil en een dweil of mop één grote vlakke doek is. Een voordeel van een zwabber is dat men daarmee de vloer beter kan boenen. Daarnaast neemt een zwabber beter water op waardoor het vuil beter geweekt wordt. Een vlakmop daarentegen is meer geschikt voor het reinigen van gevoeligere vloeren. Bovendien ontstaan er minder snel kringen of strepen met een vlakmop. 

Hoe gebruikt men een zwabber?

Men kan een zwabber nat of droog gebruiken. Met een droge zwabber veegt men als ware het vuil bij elkaar en tussendoor moet de zwabber buiten of uit het raam uitgeslagen worden. Tegenwoordig wordt vooral nat gezwabberd. Hierbij wordt de zwabber in een sopje gestopt en vervolgens over de vloer gewreven om het vuil te verwijderen. Voordat men begint te zwabberen met een natte zwabber moet de vloer eerst stof- en vuilvrij gemaakt worden. Veeg of stofzuig de vloer daarom altijd eerst anders verplaatst men enkel het vuil en laat lelijke vlekken achter doordat men het vuil nat maakt. Vervolgens maakt met een sopje met schoonmaakmiddel en warm water en pakt de zwabber erbij. Het beste begint men in een hoek van de ruimte en beweegt zigzaggend over het gehele oppervlak. Zorg ervoor dat u genoeg druk zet zodat ook het hardnekkigere vuil verwijderd wordt. Elke 1 á 2 vierkante meter moet de zwabber in het sopje uitgespoeld en uitgewrongen worden. Door warm water te gebruiken droogt de vloer sneller doordat het sneller verdampt en hoeft men minder lang te wachten voordat men weer op de vloer kan lopen. Heeft u geen tijd om te wachten totdat de vloer weer droog is? Droog dan de vloer met een droge doek of een droge dweil. Na gebruik kunt u de zwabber op 60 graden celcius in de wasmachine wassen zodat het geen broedplaats voor bacteriën wordt.

Carel Lurvink heeft drie verschillende zwabbers in zijn assortiment. Een schaarzwabber, een katoenen zwabberhoes met drukknoppen en een normale zwabber.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren