Filters

Papierbakken

10 producten

Papierbakken kopen

Afvalscheiding maakt het mogelijk verschillende delen van afval te hergebruiken of te recyclen waardoor nieuwe grondstoffen, energie en geld bespaard worden. Daarom is afvalscheiding van groot belang voor het milieu. Één van de categorieën afval dat goed recycled kan worden is papier. Het makkelijkste is het om een speciale papierbak aan te schaffen. In een papierbak kunt  u al uw papier en karton verzamelen. Het assortiment van Carel Lurvink biedt verschillende soorten papierbakken: rond, vierkant, stapelbaar of vlamdovend. Ook de inhoud verschilt. Is een papierbak van 10 liter voldoende? Of gaat u toch liever voor een grotere papierbak zodat hij niet zo vaak geleegd hoeft te worden? Carel Lurvink biedt zelfs een vlamdovende papierbak met een inhoud van 80 liter en andere afvalscheidingsafvalbakken

Wat gebeurt er met het papier uit uw papierbak?

Ongeveer 85% van al het papieren en karton afval in Nederland wordt gescheiden ingezameld. Door een oudpapieronderneming wordt het gewogen en gezuiverd en vervolgens aan een papier- of kartonfabriek geleverd omdat het als grondstof kan dienen voor de productie van nieuw karton of papier. Papier kan tot wel acht keer hergebruikt worden. Na de achtste keer blijft er alleen nog maar papierslip over wat verbrand. Maar ook het papierslip heeft nog een toepassingen doordat door de verbranding elektriciteit opgewekt wordt. Alles wat na de verbranding nog overblijft dient als grondstof voor de productie van cement.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.
X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren