Filters

Touw en omsnoering

5 producten

Touw en omsnoering

Bent u op zoek naar de perfecte producten voor het omsnoeren van uw paketten? Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment touw en omsnoering. Omsnoeren is erg belangrijk voor het veilig en efficient transporteren van goederen. Door de goederen vast te zetten met omsnoerbanden blijft alles netjes op zijn plaats staan tijdens het transport. In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft om dozen, palletjs, verpakkingen, containers of andere goederen stevig en veilig vast te zetten. Denk hierbij aan omsnoeringsbanden van verschillende materialen, touwen, staalbanden en hoekbescherming voor dozen maar ook hulpmiddelen zoals klemmen, gespen, omsnoeringsspanners en klemtangen die het omsnoeren efficiënter en veiliger maken.

Omsnoeringsbanden

Er bestaan diverse soorten omsnoeringsbanden. Een omsnoeringsband kan gemaakt zijn van polypropyleen (PP), polyester, metaal of kevlar.
Een polypropyleen omsnoeringsband is de meeste gebruikte omsnoeringsband. PP banden zijn soepel, licht, houdt goed vorm en vangt bovendien klappen en schokken goed op doordat zijn elastische eigenschappen. Een polypropyleenband is ideaal voor het omsnoeren van goederen, pakketten en kartonnen donzen en kan gemakkelijk vast gezet worden met gespen en/of klemmen. Ook kan een PP band vastgezet worden met een omsnoeringsmachine of omsnoeringsapparaat waarmee het omsnoeren een eitje is. U kunt polypropyleen banden herkennen omdat het vaak wat doffer is en een ruitjesprofiel heeft. Hierdoor is een polypropyleenband in de lengte richting makkelijk te scheuren. Uiteraard biedt Carel Lurvink uitsluitend omsnoeringsbanden van hoogste kwaliteit voor professioneel gebruik. Ook zijn ze te verkrijgen in verschillende breedtes en kan men ze meerdere keren gebruiken. Let wel op: als er scheuren in de band komen is het gebruik van het omsnoeringsband niet meer veilig en kunt u beter een nieuwe gebruiken. 

PET omsnoeringsbanden

Een omsnoeringsband die gemaakt is van polyetheen terephtalaat (PET) heeft een hogere kwaliteit dan een PP omsnoeringsband. Omsnoeringsband PET wordt soms ook wel gewoon polyesterband genoemd. De voordelen van een PET omsnoeringsband is dat het zeer sterk is, een hoog trek- en breekweerstand heeft en elastisch waardoor klappen, schokken en stoten goed worden opgevangen. Een PET-band wordt daarom gebruikt bij de opslag en het transport van zware goederen. Het wordt nu vaak gebruikt in plaats van een zwaar staalband omdat ze niet alleen veel lichter en praktischer zijn maar ook ongevoelig zijn voor UV licht en bestand zijn tegen hoge temperaturen. Daarnaast heeft een PET omsnoeringsband, in tegenstelling tot een PP omsnoeringsband, ook een hoog herstellend vermogen waardoor het vaker, langer en veiliger (her)gebruik kan worden. 
PET omsnoeringsbanden worden vastgezet met behulp van een omsnoeringsaparaat of omsnoeringsmachine of door middel van metalen sluitzegels of met behulp van een warmtelas.

Staalband omsnoeringsband

Een staalband wordt al eeuwig gebruikt voor het vastzetten van zware goederen. Staalbanden worden hiervoor gebruikt omdat ze een een erg hoge breeksterkte hebben. Ook is staal warmtebestendig in tegenstelling tot kunststof waardoor het gebruikt wordt voor het vastzetten van warme producten. Het nadeel van een staalband is alleen dat ze een niet erg elastisch zijn en daardoor snel kunnen breken en schokken minder goed op kunnen vangen. Ook is het niet aan te raden voor goederen die eventueel volume kunnen verliezen. 

Voor het vastzetten van een staalband heeft u een zegeltang, stalen klemmen of een staalbandapparaat nodig. Met een zegeltang kunt u een staalband met zegels sluiten waardoor hij goed vast blijft zitten. Met een staalbandapparaat is het ook mogelijk een staalband zonder zegels te sluiten en nog een keer na te spannen.  

Touwen

Carel Lurvink biedt diverse touwen gemaakt van verschillende materialen: paktouw, polypropyleen touw en nylonkoord. Welk touw het beste geschikt is, is afhankelijk van het doeleinde. Touwen kunt u gemakkelijk handmatig bevestigen maar het gebruik van een omsnoeringsapparaat maakt het omsnoeren natuurlijk nog eenvoudiger.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren