Filters

Touw en omsnoering

5 producten


Touw en omsnoering bestellen?

Bent u op zoek naar de perfecte producten voor het omsnoeren van uw paketten? Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment touw en omsnoering. Omsnoeren is erg belangrijk voor het veilig en efficient transporteren van goederen. Door de goederen vast te zetten met omsnoerbanden blijft alles netjes op zijn plaats staan tijdens het transport. In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft om dozen, pallets, verpakkingen, containers of andere goederen stevig en veilig vast te zetten. Denk hierbij aan omsnoeringsbanden van verschillende materialen, touwen en hoekbescherming voor dozen maar ook hulpmiddelen zoals klemmen, gespen, omsnoeringsspanners en klemtangen die het omsnoeren efficiënter en veiliger maken.

Omsnoeringsbanden

Er bestaan diverse soorten omsnoeringsbanden. Een omsnoeringsband kan gemaakt zijn van polypropyleen (PP), polyester, metaal of kevlar. Een polypropyleen omsnoeringsband is de meeste gebruikte omsnoeringsband. PP banden zijn soepel, licht, houdt goed vorm en vangt bovendien klappen en schokken goed op doordat zijn elastische eigenschappen. Een polypropyleenband is ideaal voor het omsnoeren van goederen, pakketten en kartonnen donzen en kan gemakkelijk vast gezet worden met gespen en/of klemmen. Ook kan een PP band vastgezet worden met een omsnoeringsmachine of omsnoeringsapparaat waarmee het omsnoeren zeer gemakkelijk maakt. U kunt polypropyleen banden herkennen omdat het vaak wat doffer is en een ruitjesprofiel heeft. Hierdoor is een polypropyleenband in de lengte richting makkelijk te scheuren. Uiteraard biedt Carel Lurvink uitsluitend omsnoeringsbanden van hoogste kwaliteit voor professioneel gebruik. Ook zijn ze te verkrijgen in verschillende breedtes en kan men ze meerdere keren gebruiken. Let wel op: als er scheuren in de band komen is het gebruik van het omsnoeringsband niet meer veilig en kunt u beter een nieuwe gebruiken.

Natuurlijke touwen

Het materiaal van touw speelt een cruciale rol bij het bepalen van het meest geschikte type. Oorspronkelijk werd touw vooral vervaardigd uit natuurlijke vezels, zoals katoen of jute. Tegenwoordig neemt het gebruik van kunststof toe. Hennep touw is een natuurlijk touw gemaakt van garens verkregen uit de cannabisplant. Het staat bekend als het sterkste natuurtouw, maar vertoont wel een lagere slijtvastheid, wat het populair maakt voor sport, decoratie en hobbytoepassingen.

Kunststoffen touw

Nylon touw, een kunststof variant, behoorde tot de pioniers in kunststoftouwmaterialen. Het kenmerkt zich door zijn kracht en hoge elasticiteit, maar is niet geschikt voor gebruik op het water vanwege zijn gebrek aan drijfvermogen, wat resulteert in een verlies van tot wel 25% van de kracht wanneer het nat is. Desondanks is nylon touw uitermate geschikt in industriële toepassingen waar rekbaarheid gewenst is. Aan de andere kant is polypropyleen touw, een ander kunststof touw, minder sterk dan polyester. Het is verkrijgbaar in diverse varianten en vindt toepassing in uiteenlopende situaties, waaronder veelvuldig gebruik als trimlijn.

Touw of omsnoering bestellen?

toch meer informatie nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. WIj helpen u graag verder!