Filters

Wegwerp washandjes

2 producten

Dagelijkse reiniging met wegwerp washandjes

Wegwerp washandjes worden gebruikt voor de dagelijkse verzorging en reiniging van het lichaam. Carel Lurvink biedt verschillende soorten wegwerpwashandjes. Uiteraard kunt u gewoon katoenen washandjes gebruiken. Katoenen washandjes zijn namelijk ook beter voor het milieu doordat men ze kan hergebruiken nadat ze gewassen zijn. Waarom zou u dan toch gaan voor wegwerp washandje? Wegwerp washandjes zijn in veel situaties hygiënischer en veiliger. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg. Als katoenen washandjes na gebruik niet meteen gewassen worden wordt het een broedplaats voor bacteriën en andere micro-organismen. Bovendien komen katoenen washandjes vaak niet 100% schoon terug na het wassen. Vooral als ze gebruikt zijn voor het verwijderen van ontlasting en urine is dit niet erg hygiënisch. Verder helpen wegwerpwashandjes het voorkomen van kruisbesmettingen doordat ze na gebruik meteen weggegooid worden en bacteriën, micro-organismen en infecties dus niet van persoon tot persoon kunnen worden overgedragen via een washandje. Uiteraard zijn wegwerp washandjes ook eenvoudiger mee te nemen en kunnen ze waar u ook bent gebruikt worden.

Verschillende soorten wegwerp washandjes

In het algemeen zijn er twee soorten wegwerpwashandjes: droge en vochtige. Uiteraard bestaan er ook weer verschillende uitvoeringen droge en vochtige wegwerp washandjes.

Droge wegwerp washandjes

Aan droge wegwerp washandjes moet men zelf water (en eventueel zeep) toevoegen. Belangrijk is dat droge washandjes gemaakt zijn van zacht maar sterk materiaal zodat ze zacht aanvoelen op de huid maar niet scheuren tijdens gebruik. Vaak zijn ze gemaakt van Molton of Airlaid. Molton voelt aan als katoen en Airlaid voelt zacht aan maar heeft ook een schrobbend effect. Voor extra bescherming kunt u ook kiezen voor droge wegwerpwashandjes met een waterdichte plastic binnenkant zodat de handen beter beschermd worden. Dit is bijvoorbeeld handig als het washandje gebruikt wordt voor het verwijderen van ontlasting.

Vochtige wegwerpwashandjes

Men heeft niet altijd water bij de hand. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn op reis of bij het wassen van een patiënt die niet makkelijk uit bed gehaald kan worden. Bij zulke gevallen bieden vochtige wegwerpwashandjes een goede oplossing. Soms is er ook nog een lekker geurtje, een speciale verzorgende lotion of andere verzorgende stof toegevoegd. Let hierbij wel op dat niet elke huid tegen deze producten kan.

Wegwerp washandjes bestellen?

Andere persoonlijke hygiëne papier in het assortiment van Carel Lurvink: Facial Tissues, Damesverbandzakjes of luierzakken. Toch meer informatie over wegwerp washandjes nodig? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!