Dweilen

3 producten

Dweilen

Een dweil is een makkelijke en efficiënte manier om een vloer schoon te maken. Echter is hij alleen geschikt voor het reinigen van harde vloeren zoals tegels, parket, laminaat en PVC. Voordat men begint met dweilen moet de vloer eerst geveegd of gestofzuigd worden anders verplaatst men enkel het vuil en laat lelijke vlekken achter doordat men het vuil nat maakt. Vervolgens maakt met een sopje met schoonmaakmiddel en warm water en pakt meteen dweil erbij. Het beste begint men in een hoek van de ruimte en dweilt zigzaggend over het gehele oppervlak. Zorg ervoor dat u genoeg druk zet zodat ook het hardnekkigere vuil verwijderd wordt. Elke 1 á 2 vierkante meter moet de dweil in het sopje uitgespoeld en uitgewrongen worden. Door warm water te gebruiken droogt de vloer sneller doordat het sneller verdampt en hoeft men minder lang te wachten voordat men weer op de vloer kan lopen. Heeft u geen tijd om na het dweilen te wachten totdat de vloer weer droog is? Droog dan de vloer met een droge doek of een droge dweil.

Na het dweilen

Zorg er ook voor dat een dweil na gebruik meteen grondig gereinigd wordt. Een dweil is namelijk een broedplaats voor bacteriën.

Met welke schoonmaakmiddelen dweilt men welke type vloer?

Verder is het handig te weten welke schoonmaakmiddelen en wat voor soort dweil men het beste voor welk type vloer gebruikt.

-       Tegels: een sopje van warm water, allesreiniger en eventueel bleek
-       Laminaat: een sopje van warm water en laminaatreiniger of allesreiniger.
-       Parket: een geschikt schoonmaakmiddel is erg afhankelijk van het type hout. Voor het meeste parket kunt u een sopje van warm water met natuurzeep gebruiken. Om de houten vloer niet te verpesten is het van belang dat u zeker weet of een schoonmaakmiddel voor uw parket vloer geschikt is.
-       PVC en Vinyl: een sopje van warm water en PVC en vinyl reiniger of een ander zacht schoonmaakmiddel dat geen bijtende middelen zoals zout, zuur of chloor gevat.


Neem hier een kijkje in ons uitgebreide assortiment schoonmaakmiddelen.

Zo efficient mogelijk dweilen

Om een vloer efficiënt en gemakkelijk schoon te maken heeft u naast een dweil, mop of zwabber ook een frame nodig. Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment zwabberframes. Een zwabberframe vermijdt niet alleen rugpijn maar maakt het schoonmaken ook nog eens hygiënischer doordat u niet steeds de vieze dweil met uw handen moet aanraken. Zorg dat u ook een bijpassende steel bij de zwabberframe gebruikt. De lengte van de steel is erg belangrijk en verschilt per persoon. U kunt daarom ook ervoor kiezen een verstelbare aan te schaffen. Zo kunt u de lengte van de steel aan de taak aanpassen.

Het dweilen van grote oppervlakken

Een dweil in combinatie met een zwabberframe en steel is een erg goede oplossing voor het schoonmaken van niet al te grote oppervlakken. Echter als u regelmatig grote oppervlaktes moet schoonmaken, raden wij aan een schrobzuigmachine te overwegen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren