Filters

Staaldraadborstels en koperdraadborstels

6 producten

Staaldraadborstels en koperdraadborstels bestellen bij Carel Lurvink

Een staaldraadborstel of koperdraadborstel heeft diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van roest en vuil van ijzer en/of staal, het afschrapen van mos van voegen, het wegkrabben van onkruid tussen stenen, het schoonmaken van een ovenrooster of barbecue-rooster of het oppoetsen van een fiets. Een staaldraadborstel of koperdraadborstel is een borstel met stalen of koperen haren die in bundeltjes zitten vastgelijmd. Een klassieke staalborstel heeft een houten handvat en houten blok waarin de bundeltjes stalen haren gelijmd zijn.

Elektrisch of handmatig?

Tegenwoordig zijn er ook staaldraad- en koperdraadborstels die op machines zoals een elektrische slijpmachine gemonteerd kunnen worden. Een slijpmachine heeft een elektromotor met een doorgaande as waarop aan de uiteinden slijpstenen, of in dit geval een staalborstel bevestigd is. Men kan dus gewoon een voorwerp tegen de ronddraaiende borstel houden om hardnekkig roest of vuil van het voorwerp af te krijgen. U hoeft enkel het voorwerp te bewegen. Er zijn ook modellen beschikbaar die men op een boormachine kan bevestigen. In sommige gevallen is het echter beter een handmatige staal- of koperdraadborstel te gebruiken. Met een handmatige staalborstel voelt men namelijk beter hoe hard men kan drukken. Bovendien kan men ook beter in moeilijk bereikbare hoekjes komen doordat men meer gevoel tijdens het poetsen heeft.

Welk soort draad?

Bij de aanschaf moet u er ook op letten welke soort staaldraad gebruikt is voor de staaldraadborstel. Verschillende soorten staaldraad hebben namelijk verschillende eigenschappen zoals hardheid, flexibiliteit, stijfheid, etc. Hoe harder en stijfer het staaldraad hoe agressiever er geboend kan worden. Bent u op zoek naar een zachtere borstel? Ga dan voor een koperdraadborstel. Koper is namelijk veel zachter dan staal en maakt dus minder krassen op zachtere materialen.

Grootte van de borstel

De grootte van de staaldraad- of koperdraadborstel bepaald hoe specifiek men te werk kan gaan. Sommige voorwerpen hebben veel kleine gleufjes en andere details waardoor een kleinere borstel dus handiger is. Als het om grotere oppervlakken gaat is een grotere borstel uiteraard de efficiëntere keuze.

Onderhoud en veiligheid

Tijdens het werken met een staaldraadborstel of koperdraadborstel moet men altijd goed opletten. U kan zich er namelijk makkelijk aan verwonden. Wij raden daarom aan altijd werkhandschoenen en een veiligheidsbril te dragen als u met een draadborstel te werk gaat.

Meer informatie?

Bent u opzoek naar andere borstels of bezems? Bekijk het assortiment van Carel Luvirnk voor straatbezems, radiatorborstels of handvegers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.