Schoonmaakrobots

2 producten

Professionele schoonmaakrobots bestellen

Na de populariteit van de robotstofzuiger, is nu ook de schoonmaakrobot aan een opmars bezig. Een zelfrijdende schrobzuig- of veegmachine die elke harde of zachte vloer reinigt. Ook langs randen en plinten én zonder dat daarvoor personeel nodig is.

Hoe werkt een professionele schoonmaakrobot?

De schoonmaakrobot maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en geavanceerde sensoren om de omgeving in kaart te brengen, ook wel mapping genoemd. Daarnaast kunt u een robot de eerste keer handmatig gebruiken om snel de route te leren. U krijgt dan een plattegrond van de ruimte, die u indien nodig zelf kunt aanpassen. Bijvoorbeeld met locaties waar de robot niet mag komen. 

Een professionele schoonmaakrobot navigeert autonoom door de ruimte, dus zonder behulp van medewerkers, en kan zelfs de lift nemen om verschillende verdiepingen te reinigen. Hij detecteert en ontwijkt mensen, meubels, glas en andere objecten. De robot wacht of manoeuvreert veilig om deze obstakels heen zonder schade of onderbrekingen te veroorzaken. Ook geeft hij een seintje via de app als hij vastzit of vuil tegenkomt dat te groot is om te reinigen. Met behulp van een docking station laadt de robot zichzelf op en kan hij de tank bijvullen of schoonmaken.

Schoonmaakrobots voor efficiënte en duurzame vloerreiniging

Een professionele schoonmaakrobot is efficiënt en duurzaam. Hij reinigt grote oppervlakken moeiteloos en doseert automatisch de juiste hoeveelheid water en chemie, afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak. Zo wordt niet alleen over- of onderdosering voorkomen, maar kunt u ook aanzienlijk besparen op deze kosten.

Een schoonmaakrobot detecteert automatisch de soort vloer (bijvoorbeeld een harde vloer of een hoog- of laagpolig tapijt) en past de schoonmaaktechniek daarop aan. Ook kan een robot de vloer scannen op vieze plekken en deze direct reinigen. Zo wordt uitvegen van de vlek over de gehele vloer voorkomen.

Schoonmaken blijft mensenwerk. Een professionele schoonmaakrobot vervangt de schoonmaker daarom niet, maar ondersteunt hen door langdurig zwaar en repetitief schoonmaakwerk uit te voeren. Zo houdt uw schoonmaakprofessional meer tijd over voor andere werkzaamheden en wordt lichamelijke overbelasting voorkomen.

Welke professionele schoonmaakrobots biedt Carel Lurvink?

In ons assortiment vindt u twee schoonmaakrobots: de CaluBo Buddy en de CaluBo Bobby. Deze reinigingsrobots zijn geschikt voor het reinigen van verschillende soorten vloeren. Ze zijn gemakkelijk te bedienen via het dashboard of de app waardoor op afstand volledige controle over de reinigingsrobot mogelijk is. Daarnaast kunt u via het bedieningssysteem schoonmaakroutes plannen, prestaties analyseren en rapporten opstellen voor continue verbetering.

Wat is het verschil tussen de CaluBo Bobby en de Calubo Buddy schoonmaakrobot?

De CaluBo Bobby is een schrobzuigrobot die tot bijna 1500m2 per uur kan reinigen. Ideaal voor grotere ruimtes, zoals ziekenhuizen, onderwijs, luchthavens en kantoren. De robot combineert drie taken in één: schrobben, vegen en stofzuigen en is geschikt voor alle type harde vloeren.

De CaluBo Buddy is een reinigingsrobot met vier reinigingsstanden: stofzuigen, vegen, schrobben en stofwissen. De Buddy is compacter en daardoor geschikt voor de wat kleinere ruimtes en smalle gangpaden. Hij reinigt zelfs onder tafels en muren en zowel op harde als op zachte vloeren. Dankzij de zijborstel en precieze sensoren, bereikt deze schoonmaakrobot elke centimeter van de vloer.

Voor welke omgevingen is een schoonmaakrobot geschikt?

Doordat er inmiddels verschillende soorten professionele schoonmaakrobots ontwikkeld zijn, kunnen deze in verschillende omgevingen en sectoren ingezet worden.

Glanzende vloeren in de detailhandel met een robotschoonmaker

Klanten waarderen een nette en schone winkel. Een vieze vloer kan de indruk geven dat de hele winkel vies is. Met een robot schrobzuigmachine zorgt u eenvoudig voor een winkelvloer die altijd schoon is. Dit is niet alleen een visitekaartje voor uw winkel, maar kan ook ongelukken - zoals uitglijden over een vieze of natte vloer - voorkomen. Smalle gangen, hoge bezoekersaantallen en wisselende indelingen van de winkel vormen geen uitdaging voor een kleine schoonmaakrobot als de CaluBo Buddy.

Compacte reinigingsrobot voor kantoren

Een schone werkplek is beter voor de gezondheid én productiviteit van uw medewerkers. Een professionele schoonmaakrobot kan zowel harde vloeren als tapijten schoonmaken. De wat kleinere robots komen zelfs onder tafels en bureaus. Dankzij de stille werking worden uw medewerkers niet gestoord tijdens hun werkzaamheden.

Autonome schoonmaakrobots voor hygiënisch schone vloeren in de zorg

De gezondheidszorg moet aan strenge hygiënische normen en veiligheidsvoorschriften voldoen. Schoonmaken in de zorg is niet voor niets een uitdaging op eredivisie-niveau. Met een professionele schoonmaakrobot zorgt u voor schone en hygiënische vloeren, terwijl uw schoonmakers tijd over houden voor specialistischer schoonmaakwerk. Speciaal voor de zorg zijn er robots die kunnen desinfecteren en zorgen robots met HEPA-filter voor zuivering van de omgevingslucht.

Professionele schoonmaakrobots voor de horeca

In de hospitality sector zorgt een glanzende en schone vloer voor een positieve eerste indruk. U wilt uw gasten de beste ervaring bieden en daar hoort een hygiënische omgeving bij. Veel bezoekers, smalle looppaden, tafels en stoelen... Voor elke uitdaging is er wel een passende schoonmaakrobot te vinden.

Schone vloeren in het onderwijs dankzij reinigingsrobots

Biedt uw leerlingen en leerkrachten een veilige en schone omgeving. Goede hygiëne op scholen is van groot belang bij het voorkomen en verspreiden van ziektes. Dankzij een schoonmaakrobot heeft u altijd schone gangen, kantines en klaslokalen. De robot manoeuvreert veilig tussen alle scholieren, ook tijdens pauzes en wisseling van lokalen.

Robot schrobzuigmachine voor de industrie

In de industriesector heeft u waarschijnlijk te maken met zwaardere vervuiling. Ook dan zijn er industriële schoonmaakrobots die geschikt zijn voor het reinigen van vloeren in bijvoorbeeld productieomgevingen en magazijnen.

Industriële schoonmaakrobots voor vervoersknooppunten

Op verkeersknooppunten, zoals vliegvelden, trein- en metrostations, is er sprake van veel verkeer, vaak 24 uur per dag, en grote oppervlakken. Een professionele schoonmaakrobot zorgt dag en nacht voor schone vloeren en tevreden passagiers.

Meer informatie of een demonstratie?

Wilt u meer weten over de CaluBo Bobby of Buddy? Of bent u benieuwd of een schoonmaakrobot geschikt is voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer, maar kunnen ook voor u berekenen of een robot rendabel is.

Een schoonmaakrobot in actie zien? Kom eens langs in ons Experience Center aan de Marssteden 40 in Enschede. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe de Bobby en Buddy zorgen voor een glanzende vloer.