Filters

Signalisatie

629 producten

Zorg voor duidelijkheid en voorkom ongelukken. Signalisatie is essentieel om gevaarlijke situaties te markeren en te voorkomen. Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid aanbod aan signaleringsproducten van merken zoals Brady, die bijdragen aan een veilige werkomgeving.


Wat is signalisatie

Signalisatie, of te wel wegbewijzering of plaatsaanduiding van afdelingen en artikelgroepen in een werkomgeving is natuurlijk zeer belangrijk voor de veiligheid op uw werkplek.
Denk hierbij aan de signalisatie van vluchtroutes, gebodsaanduidingen, brandveiligheid, schaduwborden, waarschuwingssymbolen en verboden. Bovendien kan signalisatie ervoor zorgen dat er efficiënter en eenvoudiger gewerkt kan worden. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment signalisatie artikelen zoals afbakeningsartikelen, veiligheidspictogrammen, lockout tagout, label printers, labels, etiketten, afdruklinten en voedselcodering.

Schaduwborden

Schaduwborden zijn borden die ingezet worden voor het 5S model of in kleurincoding tegen kruisbesmetting. De schaduwborden helpen uw werkomgeving te verbeteren door duidelijk materialen een vaste plek weer te geven. De schaduwen op de borden zijn visueel door de kleuren en het valt op als er een onderdeel niet aanwezig is. Daarnaast ondersteunen de schaduwborden kleurcoderingsprogramma's in bijvoorbeeld de voedingsindustrie. Zo wordt er onderscheidt gemaakt tussen specifieke ruimtes binnen uw organisatie.

Afbakeningsartikelen

In ons assortiment afbakeningsartikelen vindt u alles wat u nodig heeft voor het afzetten van werkplaatsen of andere gebieden. De afbakeningsartikelen zijn van de merken Brady, Rubbermaid en 3M. Belangrijk bij afbakeningsartikelen is dat ze goed zichtbaar. Denk hierbij aan felle kleuren zoals geel, groen, oranje en rood. Veel van onze afbakeningsartikelen beschikken bovendien over reflecterende of fluorescerende banden zodat de veiligheid nog meer vergroot wordt.

Veiligheidspictogrammen

Veiligheidspictogrammen zijn onmisbaar op de werkvloer om de veiligheid te garanderen. De veiligheidspictogrammen zijn universeel zodat iedereen direct door heeft welke risico's er zijn, wat er wel of niet kan en waar ze alert voor moeten zijn.

Lockout Tagout

In Europa moeten alle energiebronnen uitgeschakeld en geblokkeerd worden tijdens onderhouds- en herstelwerkzaamheden. Dit wordt ook wel ”locked out” genoemd en is vastgelegd in meerdere wetgevingen doordat er waanzinnig veel arbeidsongevallen door krachtbronnen en machines gebeuren. Als de machines niet “locked out” zijn kan een plotselinge energie-toevoer niet uitgesloten worden. De minimum voorschriften zijn vastgelegd in de Europese Richtlijn 89/655/EEG (Arbeidsmiddelen). Lockout tagout, of LOTO, is speciaal ontwikkeld zodat de veiligheid en de gezondheid van werknemers tijdens het gebruik van arbeidsmiddelen kunnen worden gewaarborgd. Het is een veiligheidsprocedure waarbij machines en andere krachtbronnen op de werkplaats volledig uitgeschakeld kunnen worden zodat de machines niet onverwachts ingeschakeld kunnen worden. Lockout Tagout heeft al veel ongelukken weten te voorkomen. Voor het veilig en energieloos werken worden veiligheidshangsloten, vergrendelingen en veiligheidstags gebruikt om alle energiebronnen te isoleren, vergrendelen en te taggen. Het assortiment Lockout Tagout bij Carel Lurvink biedt uitsluitend producten van het toongevende merk Brady.

Printers, labels, etiketten en afdruklinten

Signalisatie printers en labelprinters zijn speciaal ontwikkeld voor het printen van grote borden, pictogrammen of andere labels. Het bijzondere aan signalisatie- en labelprinters zijn de verschillende kleuren labels en inkttinten. Zulke printers maken het mogelijk kwalitatief en kosten efficiënt labels te printen. Labelprinters kunnen vele verschillende toepassingen hebben. Er bestaan bovendien verschillende uitvoeringen printers. Wij bieden diverse printers. Het is maar net welk type printer u de voorkeur geeft. Het labelen van producten is erg belangrijk om een goed overzicht te houden. Zonder signalisatielabels werken magazijnen een stuk minder efficiënt. Niet alleen goede organisatie op de werkvloer is belangrijk maar ook veiligheid. Vergeet daarom niet de werkvloer te voorzien van de juiste veiligheidspictogrammen. Veiligheidspictogrammen kunnen gemakkelijk, duurzaam en kosten efficiënt geprint worden met een signalisatieprinter.

Voedselcodering

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie moeten zich aan strenge regels houden om risico’s die voedsel met zich meebrengt te voorkomen. Voedselveiligheid geeft aan hoe onveilig of veilig voedsel is. Voedselcodering helpt niet alleen voedselvergiftigingen door bederf te voorkomen maar draagt ook bij aan het voorkomen van allergische reacties en andere risico’s die voedsel mee kunnen brengen. Een belangrijke eigenschap van voedselcoderingsetiketten is dat de etiketten gemakkelijk los te maken zijn en er ook geen lijmresten achterblijven. Vaak is daarvoor wel contact met water nodig. Voedselcoderingsetiketten lossen snel op in water waardoor ze eenvoudig te verwijderen zijn.

Meer vragen over de juiste signalisatie in uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.