Filters

Veters

8 producten

Maak je schoenen compleet met duurzame veters. Bij Carel Lurvink bieden we een verscheidenheid aan sterke en duurzame schoenveters. Of je nu op zoek bent naar vervangende veters of veters voor nieuwe schoenen, onze collectie zorgt ervoor dat je schoenen stevig en comfortabel blijven zitten. Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid met onze schoenveters.


Veters bestellen?

Naast goede werkschoenen is het natuurlijk ook belangrijk goede veters voor uw werkschoenen te hebben. Bij Carel Lurvink bent u op de juiste plaats als u op zoek bent naar nieuwe veters voor uw werkschoenen. Wij bieden uitsluitend kwalitatieve veters die lang mee gaan. Er bestaan heel veel verschillende soorten veters voor werkschoenen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende lengtes, diktes, breedtes, vormen en kleuren. Ook bieden wij schoenveters gemaakt van verschillende materialen maar de meeste veters zijn van katoen. Dunne sterke (katoenen) vezels worden kruiselings in elkaar gevlochten en meestal worden de uiteindes van schoenveters voorzien van een kort plastic of metalen kokertje (ook wel malie, stift of nestel genoemd) zodat de uiteindes van de veter niet gaat rafelen en de veter makkelijker door gaten te rijgen is.
Het nadeel van een katoenen veter is dat katoen vocht opneemt. Daarom wordt een nylon veter aangeraden voor outdoor schoenen. Bij werkschoenen kan een felle kleur veter ook voordelig zijn doordat werkschoenen met opvallende veters goed zichtbaar zijn en de veiligheid dus vergroot wordt. In ons aanbod zijn verschillende merken te vinden die passen bij ons aanbod werkschoenen waaronder: Diadora, Emma en Bama.

Veters speciaal voor werkschoenen

Veters voor werkschoenen moeten sterk en slijtvast zijn, daarnaast moeten ze veel grip bevaten zodat ze stevig blijven zitten. De keuze voor hoogwaardige, duurzame veters voor werkschoenen is van groot belang, aangezien deze bijdragen aan de algehele prestaties en levensduur van de schoenen, wat de veiligheid en tevredenheid van de drager verder versterkt. Bovendien moeten werkschoenveters bestand zijn tegen chemicaliën, olie en andere mogelijke verontreinigingen op de werkplek om de integriteit en functionaliteit te behouden, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende omgevingen.

Het rijgen van schoenveters

Er zijn twee veelgebruikte methoden voor het rijgen van veters: kruiselings rijgen en recht rijgen. Er wordt altijd begonnen door het midden van de veter van buiten naar binnen door de onderste gaten te rijgen. Bij kruiselings rijgen worden vervolgens beide veters steeds naar het volgende gat aan de tegenoverliggende zijde gerijgd zodat er een kruisend symmetrisch patroon ontstaat. Bij recht rijgen gaat één veter-uiteinde steeds horizontaal naar de tegenoverliggende zijde en vervolgens gaat het andere uiteinde naar een gat op dezelfde hoogte op de tegenoverliggende zijde zodat de uiteinden steeds afwisselend horizontaal van de ene naar de andere kant gaan. Daarna gaan de uiteinden eerst naar het eerstvolgende hogere gat op dezelfde zijde. Naast deze twee methoden bestaan er nog talrijke andere veter-strik methoden.

Hoe lang moeten de veters zijn?

De lengte van een veter is afhankelijk van de schoen waarvoor u de veter nodig heeft. Laarzen hebben vanzelfsprekend langere schoenveters nodig. Het aantal gatenparen in de schoen geeft een indicatie voor de benodigde lengte. 
2 gatenparen -> 45 cm
3 gatenparen -> 45-60 cm
4 gatenparen -> 60 cm
5 gatenparen -> 75 cm
6 gatenparen -> 90-100 cm
8 gatenparen -> 150 cm
9 gatenparen -> 185 cm

Het belang van goede veters

Goede veters voor werkschoenen zijn van essentieel belang voor comfort, functionaliteit en duurzaamheid. Ze stellen dragers in staat om de schoenen nauwkeurig aan te passen aan hun voetvorm, wat leidt tot een betere pasvorm en comfort. Daarnaast dragen stevige veters bij aan de stabiliteit van de werkschoenen, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd, vooral bij werk- of sportschoenen. Hoogwaardige veters zijn ook gemaakt van duurzame materialen zoals: katoen, polyamide en polyester die bestand zijn tegen slijtage, waardoor ze langer meegaan en minder vaak moeten worden vervangen. Ze kunnen zelfs de stabiliteit van schoenen bevorderen door de tong op zijn plaats te houden en ongewenst schuiven van de voet te voorkomen. Dit is met name belangrijk voor schoenen waarin bewegingscontrole en ondersteuning essentieel zijn. Kortom, veters dragen bij aan het algehele comfort, de veiligheid en duurzaamheid van schoenen, en verdienen daarom aandacht bij het kiezen van het juiste schoeisel. Het is een detail dat een grote impact kan hebben op de algehele ervaring.

Meer informatie? Onze specialisten helpen u graag via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.