Rolvegers

2 producten

Rolvegers bij Carel Lurvink

Als u overweegt u een rolveger te kopen, dan bent u bij Carel Lurvink op de goede plaats. Wij bieden professionele rolvegers voor de professionele schoonmaak. De rolvegers zijn natuurlijk even goed voor particulier gebruik. Een rolveger is een apparaat om vloeren mee te reinigen. Het wordt vaak gebruikt in plaats van een stofzuiger. Een rolveger is namelijk makkelijker inzetbaar dan een stofzuiger doordat een rolveger:
(1) geen stroom gebruikt,
(2) eenvoudiger te gebruiken is,
(3) lichter is en
(4) weinig geluid maakt zodat tijdens het schoonmaken niemand gestoord wordt.

Oorspronkelijk bestaat een rolveger uit een doosje waarin zich twee of meer ronde borstels of rubberen lamellen bevinden. Deze borstels of lamellen worden in beweging gezet doordat wielen onder het doosje de bewegen overbrengen. Het doosje wordt voortbewogen met een stok. Bij sommige modellen kan men deze stok demonteren zodat men de rolveger makkelijker kan opbergen. Tegenwoordig bestaan er ook elektrische rolvegers die werken met een accu. Het vuil dat tijdens het voortbewegen wordt opgezogen wordt opgevangen in een opslagreservoir. Het opslagreservoir is uitneembaar zodat het gemakkelijk boven de prullenbak geleegd kan worden. 

De elektrische rolveger (de kruimeldief of handstofzuiger)

Tegenwoordig bestaan er echter ook al elektrische rolvegers. Elektrische rolvegers worden ook wel kruimeldief, kruimelzuiger of handstofzuiger genoemd. Een kruimeldief is een kleine oplaadbare stofzuiger waarmee kruimels, stof en andere kleine stukjes afval kunnen worden opgeruimd. De kruimeldief heeft een accu die met behulp van een laadstation weer kan worden omgeladen. Het voordeel van een kruimeldief ten opzichte een reguliere stofzuiger is dat een elektrische rolveger geen snoer heeft en dus overal gebruikt kan worden. Bovendien kan men makkelijker plekken reinigen waar de brede zuigmond van een reguliere stofzuiger niet bij komt. Het voordeel van een elektrische rolveger ten opzichte een ‘gewone’ rolveger is dat hij makkelijker te bedienen is en efficiënter opruimt door het krachtigere zuigende vermogen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.