Staalwol

3 producten

Wat is staalwol

Staalwol is een bosje van zeer fijn stalen draad. Staalwol heeft diverse toepassingen zoals:

Het polijsten van hout, aluminium en/of koper.

Er bestaan verschillende fijnheden van staalwol; van 0000 (zeer fijn) tot 4 (grof). De fijnheid van staalwol is zeer van belang voor het uiteindelijke resultaat. Probeer daarom de staalwol voor het polijsten altijd eerst even uit in een klein hoekje.

Het schoonmaken van gecorrodeerd metaal.

Gecorrodeerd, betekent ook wel roestig. Roest ontstaat door de corrosie van ijzerhoudende materialen. Als ijzer in aanwezigheid van water met met zuurstof reageert ontstaat er een mengsel van ijzeroxide en hydroxylgroepen wat een roodbruine kleur heeft. Roest ontstaat alleen aan oppervlakken doordat alleen de oppervlakken in contact komen met zuurstof. Daarom kan met het ook vrij gemakkelijk weer verwijderen met staalwol.

Staalwol in de keuken.

In de keuken wordt staalwol vooral gebruikt voor het grondig reinigen van gasfornuizen, (keuken)gereedschap en pannen. Vaak worden hiervoor staalwolsponzen en pansponzen gebruikt. Let wel op bij het schoonmaken van gevoelige oppervlakken zoals antiaanbaklagen en beschilderd servies. Staalwol verwijderd namelijk het bovenste laagje van het oppervlak waardoor de antiaanbaklaag of verflaag langzaam verwijderd wordt. Soms wordt staalwol speciaal voor de keuken ook al geïmpregneerd met een zeepachtige substantie zodat met ook meteen een sopje krijgt en het oppervlak meteen ontvet wordt.

Staalwol voor schilderklussen. 

Naast zeep kan men ook terpentine aan staalwol toevoegen. De terpentine zorgt ervoor dat men perfect verfresten kan verwijderen met staalwol. Terpentine is een kleurloze, heldere en niet-viskeuze vloeistof uit aardoliedestillaat dat voornamelijk gebruikt wordt als verdunner of oplosmiddel van verf, vernis, lak en asfaltproducten. Doordat verf op basis van terpentine goed oplost in terpentine kan men verfresten kan men dus goed verwijderen met terpentine. De staalwol zorgt ervoor dat men de verfresten ook meteen weggeschuurd worden zodat de verf nog eenvoudiger en sneller verwijderd wordt.

In ons assortiment bieden wij staalwolproducten van de toongevende merken Metalino en Multy. Wij bieden verschillende fijnheden en varianten staalwol. Of u nou fijne staalwol (000) zoekt of een grovere, of staalwol met zeep; bij Carel Lurvink bent u op de goede plaats. Bovendien kunt u kiezen uit staalwol in kokers of staalwolsponzen

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.