Disposable mouwovertrekken

3 producten

Disposable mouwovertrekken

Het dragen van een wegwerp mouwovertrek is essentieel in het waarborgen van de hygiëne binnen een omgeving waar strenge hygiëne eisen gelden. Disposable mouwovertrekken, ook wel overmouwen genoemd, bieden bescherming vanuit een hygiënisch oogpunt en verkleinen aanzienlijk de kans dat voedingsmiddelen door bacteriën worden besmet. Tevens verkleinen disposable overmouwen de kans op kruisbesmetting tussen medewerkers. Bovendien bieden overmouwen ook bescherming tegen vuil of slijtage van uw (werk)kleding, waardoor uw werkkleding in een goede staat blijft. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod van kwalitatief hoogwaardige disposable mouwovertrekken. Hierdoor kunt u eenvoudig een wegwerp mouwovertrek vinden dat aansluit op uw branche en werkzaamheden. Daarnaast bieden wij als groothandel nog vele andere disposable beschermingskledingstukken aan, die gecombineerd kunnen worden met de mouwovertrekken. Binnen het assortiment van Carel Lurvink treft u artikelen van ons eigen Premium A+ merk CaluGuard. Wilt u meer weten over CaluGuard? Bekijk onze merkpagina!

Eigenschappen mouwovertrekken

Binnen ons assortiment vindt u diverse type wegwerp mouwovertrekken. Zo zijn de overtrekken uit ons assortiment beschikbaar in diverse kleuren, materialen, diktes en beschermingsklassen. In ons assortiment vindt u wegwerp mouwovertrekken gemaakt van polyethyleen, microtex of PP non woven. Een grootdeel van de disposable mouwovertrekken zijn gemaakt uit polyethyleen. Dit is een flexibel soort kunststof dat vervaardigd is voor diverse toepassingen. Dit materiaal wordt gekenmerkt als flexibel, stevig en waterafstotend. De dikte van een wegwerp mouwovertrek wordt weergegeven in micrometer, waarbij een micrometer gelijk is aan 0,001mm. De sterkte of slijtvastheid is hierbij afhankelijk van de dikte van het materiaal. Tot slot zijn de verschillende type overtrekken uit ons assortiment te verkrijgen in diverse kleuren. Hierdoor kunt u eenvoudig een wegwerp mouwovertrek vinden die aansluit op uw omgeving, kleurcoderingssysteem en die aansluit op andere disposable kleding of werkkleding.

Toepassingsmogelijkheden wegwerp mouwovertrekken

Tegenwoordig zijn mouwovertrekken zowel onmisbaar binnen de voedingsindustrie, als binnen professionele grootkeukens, de gezondheidszorg, farmaceutische industrie en overige plekken waar hygiëne van groot belang is. Zoals eerder beschreven is, zijn de overmouwen in diverse uitvoeringen te verkrijgen, waardoor de toepassing geschikt is voor diverse industrieën. 

Toepassingen van disposable mouwovertrekken:

  • Voedselverwerkende industrie;
  • Polyesterverwerkende industrie;
  • Schilder- en spuitwerkzaamheden;
  • Productiewerkzaamheden en industrieel onderhoud;
  • Farmaceutische industrie;
  • Cleanrooms;
  • Laboratoria.

Voor een volledige waarborging van uw hygiënische (productie)omgeving is het aan te raden om de mouwovertrekken te combineren met andere disposable kledingstukken. Zo is bijvoorbeeld de CaluGuard Pro mouwovertrek uit ons assortiment onder anderen geschikt voor de farmaceutische industrie, doordat deze lichte bescherming biedt tegen fijne stofdeeltjes en chemicaliënspatten. Deze wegwerp mouwovertrek sluit aan op de bijpassende CaluGuard Pro overall uit ons assortiment. Een combinatie van een wegwerp mouwovertrek en (bijpassende) disposable overall biedt een hogere bescherming voor uw medewerkers. Tevens draagt het bij aan het bewerkstelligen en waarborgen van een hygiënische omgeving.

Wilt u meer informatie over de juiste mouwovertrekken voor uw situatie? Onze specialisten helpen u graag! Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.